Férfiak és a körömerősítés, avagy mi kerüljön a férfi kezére?

Arról már korábban cikkeztünk, hogy hogyan érdemes ápolni a férfiak kezét és hogy ez miért olyan fontos. Viszont mi a helyzet akkor, ha egy férfiember küzd azokkal a problémákkal, amelyektől a nőknek égnek áll a haja? A töredező, gyenge körmök és a körömrágás az ő esetükben sem ismeretlen probléma.
Ugyanakkor az erősebbik nem képviselői nem szívesen alkalmazzák ugyanazokat a megoldásokat, mint a hölgyek. Néhány helyzetben azonban sokat segíthet, már amennyiben szeretnél megszabadulni a lerágott csonkoktól. Emellett a körmök megerősítésének ideje alatt is sokat segíthet, ha egy plusz réteg gondoskodik azok védelméről.

Hogyan fogj hozzá a körömerősítéshez?

Számos oka lehet annak, ha valakinek, nemtől függetlenül gyengék a körmei. Utalhat vitaminhiányra, de okozhatja akár betegség is. A tartós körömrágás is okozhatja ezt a gyengeséget. Bármelyikről is legyen szó, ahhoz, hogy a kezek rendbe jöhessenek, elsőként belülről van szükségük a megfelelő táplálásra.Ehhez elsősorban vitaminokra és ásványi anyagokra lesz szükség, amelyek segítik a szaru és a bőr optimális fejlődését és ellenálló képességét. Melyek ezek a vitaminok? Természetesen elengedhetetlen a C-vitamin, mivel támogatja a szervezetet a külső hatásokkal, valamint az öregedéssel járó kellemetlen jelenségekkel szemben is.
Jó barátod lehet még ebben az A-vitamin és a cink is. A cink ugyanis szintén hatékonyan képes felvenni a harcot a káros szabad gyökökkel szemben, valamint segít helyreállítani a különböző hiányállapotokat, amit a nem megfelelő táplálkozás okozhat.

A vitaminok mellett bizonyos élelmiszerek is segíthetik a körmök erejét. Ilyen például a búzacsíra és a köles. Ezek magas fehérjetartalma hozzájárul a keratin termelődéséhez, ami a hajat és a körmöt alkotja.

Na, és hogyan kezelhető a probléma külsődlegesen?

Amennyiben a körmök folyamatosan töredeznek, nehéz fenntartani az ápolt megjelenést. Arról nem is beszélve, hogy mennyire bosszantó tud lenni, amikor éppen a legrosszabb pillanatban szakadnak be, hogy aztán mindenbe beleakadjanak, ami akár fájdalmas következményekkel is járhat.A kezek tisztítását és egy alapos áztatást követően célszerű a körmöt viszonylag rövidre vágni, hogy ne törhessen tovább. Ilyen esetben a különböző ápolók is jó szolgálatot tehetnek, amelyek segíthetnek a lemezeknek, hogy a rétegei ellenállóbbá válhassanak. Ez azért is fontos, mert a külső, környezeti hatások sem kedveznek a kezek állapotának.

Bizonyos esetekben szükség lehet arra is, hogy további alapanyagokat hívj segítségül. Ugyan a műkörmök a férfiak körében nem örvendenek túl nagy népszerűségnek. Ellenben, ha nagyon rossz a helyzet, az erősítés kezdeti szakaszában egy natúr zselé vagy porcelán réteg segíthet, hogy ezek az erősítő folyamatok zavartalanul végbemehessenek.A tévhittel ellentétben ugyanis a ráépítés nem gyengíti el a körömlemezt. Viszont a használatával megakadályozható, hogy amíg a körmök nem elég erősek, mindenbe beleakadva újra letöredezzenek. Ezt a megoldást viszont csak abban az esetben érdemes alkalmazni, ha az illető férfinek nincs kifogása ellene.

Hiszen bármennyire is hatékony ez a módszer, kényszeríteni senkit sem érdemes olyasmire, amit nem szeretne. A körömerősítés ennek a lépésnek a kihagyásával is ugyanolyan hatékony lehet. Ez mindössze egy olyan kiegészítő lépés, ami megkönnyítheti a folyamatot.

Webáruházunkban pedig minden szükséges eszközt megtalálhatsz, ami mindkét nem körmeinek ápolásához szükséges.

Kategória: Gyakori kérdések

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}