10+1 körömtrükk, amiről még sose hallottál – folytatás

Folytatjuk a házi praktikákat felsorakoztató blog posztunkat további érdekes és egyedi megoldásokkal.
Ha szeretnéd, hogy olyan sokáig tartson a lakkod, amennyire csak lehetséges

Kétnaponta húzz rá egy vékony réteg fedőlakkot.

Ha szeretnéd, hogy gyorsabban nőjenek és egészségesebbek legyenek a körmeid

Facsard ki egy narancs levét és áztasd benne 10 percig a körmeidet, végül öblítsd le.

Ha igazán szeretnéd feltuningolni a körmeidet, a körömágyadat és a körömnövesztő mátrix-sejteket

Válassz valamilyen bőr- és körömtápláló tulajdonsággal bíró, hidegen sajtolt olajat (pl. argánolaj). Önts egy evőkanálnyit egy kis tálba, majd konyhai papírtörlőből levágott kis négyzet alakú darabokat márts bele és tekerd az ujjvégeid köré! Fogj egy gumikesztyűt, vágd le az ujjait és húzd rá az ujjvégeidre készített borogatásokra. Várj így 20 percet, majd húzd le a gumiujjakat, masszírozd még meg kissé a körömágyat és élvezd az eredményt!

Ha folyton összekened a körömágyat lakkozáskor

Fogj egy széles háztartási befőttes gumit, igazítsd a körömágy széléhez, majd fogd össze szorosan és a maradék ujjaiddal fogd le. E mellett a sorvezető mellett bátran lakkozhatsz, a körömágy tiszta marad. Ugyanezt a módszert használhatod francia lakkozás elkészítéséhez is. Ugyanezzel a céllal hullámcsatot is alkalmazhatsz: csíptesd az ujjadra a kívánt állásban és mellette fess. Vigyázz! Ebben az esetben tényleg csak sorvezetőről beszélünk, ugyanis alá becsúszhat az ecset.

Ha szeretnél részletes mintát festeni a körmödre

Nem kell tűecset ahhoz, hogy részletes mintát festhess a körmeidre! Fogj egy tűhegyű tartós filcet, és rajzolj! A filc további előnye, hogy rövidebb a száradási ideje és nem kerül annyi festék a körmökre, hogy könnyen elkenődhessen (azért pár pillanat kell neki, így vigyázz, nehogy elkend!). Ha fixálni akarod a műved, használj hajlakkot, vagy húzz rá egy réteg színtelen fedőlakkot!

Ha egyedi mintákat szeretnél a körmödre tenni

Ha úgy érzed, hogy papíron szebben rajzolsz, mint a körmeiden, készíts saját körömmatricákat! Nyomtass ki különféle mintákat, helyezz a papírra átlátszó cellux-darabot, épp akkorát, hogy lefedje a kiválasztott mintát. Fogj egy fogpiszkálót vagy tűecsetet, rajzold át a mintát lakkal, majd hagyd megszáradni. Szedd fel a celluxot a papírról majd ragaszd fel a körmödre és húzd át egy réteg színtelen fedőlakkal.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}