10+1 körömtrükk, amiről még sose hallottál

Világunk tele van megoldásokkal. Ha bármiben szükséged van megoldásra, és van hozzá elég forrásod, elég, ha besétálsz egy szakboltba és megveszed. De világunk – vagy legalábbis a kevesebb pénzből élők és a spórolósok világa – tele van trükkökkel is (az angol neve hacks, talán így is találkoztál vele). Ezek olyan apró ötletek, módszerek, amelyek megkönnyítik az életet, úgy, hogy nem kell mindenhez külön megoldást venni.
Házi praktikák egy újabb csavarral, hogy a modern életbe is beilleszthetőek legyenek, össze nem illő dolgok párosítása, amely végül rendkívül praktikus eszközzé válik, a háztartásban fellelhető anyagok és eszközök, amelyeket eszedbe sem jutott volna arra használni, amire most javasolni fogjuk. Csapjunk bele!

Ha nehezen jön le a körömlakk, mert túl sok réteget kentél, mert csillámokat, glittereket vagy más lerobbanthatatlanul tapadós összetevőket tartalmaz.

Spriccelj parfümöt egy vattapamacsra és azzal mosd le a lakkot.

Ha úgy szeretnéd leszedni az egyik ujjadról a lakkot, hogy ne sérüljön meg a többi

Fogj egy vattapamacsot, majd helyezd egy háztartási folpack fóliából kivágott négyzet közepére. Fogd össze a fóliát a vattapamacs „nyaka alatt” és szorosan tekerd össze, hogy a vattapamacs a fóliába préselődjön. Ollóval vágd le a kis csomag csúcsát, és így mártsd körömlakk-lemosóba, ügyesen, hogy csak a kilátszó vatta érjen a folyadékhoz.

Ugyanilyen hatékony módszer, ha hullámcsatba fogod a vattapamacsot és azzal végzed a lemosást. Ezekkel a módszerekkel megelőzheted azt is, hogy a lemosott festék szétkenődjön az ujjaid végén.

Ha nincs nálad körömlakk-lemosó és le kell szedned a lakkot

Tegyél fogkrémet egy vattapamacsra és finoman dörgöld át a körömlemezeket. Hasonlóan hatékony a citromlé vagy gyümölcsecet is. Persze ne várjunk csodát, a körömlakklemosó jobb.

Ha szeretnéd, hogy gyorsan megszáradjon a lakkod

15 cm-ről fújd le a körmeidet alkohol tartalmú hajlakkal.

Ha szeretnéd, hogy tartósabb legyen a lakkod

Az alapozásnál először vigyél fel egy réteget, amely a köröm felétől a szabadvégig tart, és csak a második réteg fedje az egész körmöt. Így nem lesz túl vastag a lakkréteg, mégis a végeknél erőteljesebb lesz.

Folytatjuk!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}