10 dolog, amit mindig tudni szerettél volna a gél lakkról, de sosem merted megkérdezni 1.

1. A gél lakk csak néhány színben létezik? Amikor a gél lakkot kitalálták és elkezdték forgalmazni, még csak néhány színben létezett, de a forgalmazók – látva a népszerűségét – folyamatosan bővítik a kínálatot.

Biztos lehetsz benne, hogy minden évben a divatszínek kikerülnek a boltokba, de azok számára, akik nem követik szorosan a trendeket, szintén igen széles választékkal rendelkezünk, ami a színeket illeti.

2. Otthon is elkészíthetem a gél lakkot?
Igen, a gél lakk (lakkzselé) otthon is felvihető a körmökre, hiszen nem szükséges hozzá különösebb szaktudás. Néhány eszköz (pl. UV-lámpa) beszerzése után otthon is bátran nekiállhatsz, a mikéntjét elolvashatod a weboldalunkon.

3. Sokféle kiegészítő szer szükséges hozzá?
A gél lakkok egyik csoportja az ún. ONE STEP lakkzselé, amelynek felviteléhez nem szükségesek kiegészítő szerek. Mégis, ennek használatához is szoktuk ajánlani a köröm előkészítésére szolgáló Nail prep, a zsírtalanításra szolgáló bonder, illetve a zselé fixálására szolgáló fényzselé alkalmazását. Továbbá kelleni fog a lakkzselé leoldásához szükséges tipleoldó is.


A kép csak illusztráció

4. Sokféle eszköz kell hozzá?
A legtöbb eszközre a köröm előkészítéséhez van szükség. A köröm feltolására szolgáló eszköz, továbbá a buffer (amivel lecsiszolod és bolyhozod a körmöt), illetve a portalanításra szolgáló kefék talán már most is megtalálhatóak az eszköztáradban, így nem kell kifejezetten a zselé-lakkozáshoz beszerezni. De ha mégis újonnan van szükséged rájuk, érdemes jó minőséget választani, hogy hosszú távon kiszolgáljanak.

A legdrágább eszköz, amelyet be kell szerezned, az UV-lámpa. Különféle teljesítményű termékek közül választhatsz, minél nagyobb a teljesítmény (9, 18 és 36 W), annál gyorsabban köt a felvitt lakkréteg (7-8, 4-5, illetve 1-2 perc).

A lemosáshoz be kell szerezned még az ujjak végére húzható áztató gyűszűt, de ezek szintén többször használhatóak, így hosszú távon is csak egyszeri kiadást jelentenek.

5. Mennyire tartós a lakkzselé?
A lakknál sokkal tartósabb, hiszen, ha vigyázol rá, akár 3-4 hétig is szépen, jó minőségben megmarad a körmödön.

A következő cikkünkben folytatjuk... >>>

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}