10 dolog, amit mindig tudni szerettél volna a gél lakkról, de sosem merted megkérdezni 2.

6. A lakkzselét is lehet díszíteni? Természetesen a lakkzselé felületébe is illeszthetsz köveket, strasszokat, glittereket és flittereket, vagy más 3D-s díszeket.

Ezeket az utolsó rétegbe nyomd bele finoman, az UV lámpázás előtt. A körömdíszek magtapadását és tartósságát tovább növeli a fényzselés alkalmazása, amelyet szintén UV lámpával kell megkötni.

7. Milyen különleges színekben érhető el a gél lakk?
A zselé lakkoknak több különleges csoportja is van, ami a színeket és speciális effekteket illeti. A színválasztékban találhatsz teli színeket (fényes és matt), neonszíneket, 3D hatású matt és fényes, és metál színekben pompázó lakkokat. Különlegesség a thermo-lakk, amely hőmérséklet-változás hatására változtatja a színét (hidegre világosodik, melegre, sötétedik).

8. Le tudom szedni a gél lakkot (egyéb szereit) a bőrömről, ha véletlenül rákerül?
Arra érdemes vigyázni, hogy a zselé lakk felvitele közben alkalmazott szerek ne kerüljenek a bőrödre, mert kiszáríthatják. A festés közben a bőrre kenődött lakkot az UV-lámpás megkötés után bőrfeltolóval vagy rózsafa pálcával nyom nélkül le tudod kaparni.


A kép csak illusztráció

9. Otthon le tudom mosni a gél lakkot?
Természetesen a zselélakk eltávolításához sem kell feltétlenül körömszalonba menned. Ehhez szükséged lesz áztató gyűszűkre (általában 5 db van egy csomagban) és tipleoldóra. Az egyes körmöket kb. öt percig kell áztatni, majd a felázott lakkot narancspálcával vagy bőrfeltolóval le tudod kaparni/tolni. Ha valahol makacskodna a lakk, itass át egy darab vattát a tipleoldóval és borítsd rá még egy-két percre. Érdemes a zselé lakk leszedése után is bufferrel könnyedén átpolírozni a körmöket majd portalanítani. Ha ápolni szeretnéd a lemosott körmöket, finom mozdulatokkal dörzsölj körömápoló olajat a körömágyba és a körömlemezbe.

10. Károsítja a körmömet a gél lakk?
Nem tekinthetünk el attól, hogy a zselé lakk és a többi szükséges folyadék is vegyi anyagokból van, amelyek megterhelik a szervezetünket. Ugyanakkor biztos lehetsz benne, hogy nem károsabb a szervezetedre, mint a sima körömlakkozás, sőt, ha azt veszed, hogy egy gél lakkozással majdnem egy hónapig bírja a körmöd, akkor el tudod képzelni, mennyi körömlakklemosótól óvtad meg a szervezeted.

A cikk 1. részét itt olvashatod

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}