2015-ös Mikulás-trendek

Nem könnyű az ünnepekhez kapcsolódó divatoknak minden évben megújulni, hiszen a színek, a szimbólumok aránylag kötöttek. Persze, a formai divatirányzatok mindig hozhatnak új ötleteket, de ez általában – legalább részben – korábbi ötletek felhasználásával történik.

Nézzünk néhány otthon is könnyedén elkészíthető, Mikulásra való körömmintát, amelyek nem teljes egészében újak, de abszolute trendik!

A legegyszerűbb

Színtelenre lealapozott körmeidre vigyél fel piros csillámokat tartalmazó (ez lehet csak piros, vagy vegyes, amelyben dominál a piros) színtelen lakkot. A felvitel módjával is játszhatsz: az egészet bekenheted, próbálhatod „ombre”-zni, vagyis, hogy a körömvég felé egyre sűrűbben legyenek a csillámok, vagy készíthetsz negative space franciát, úgy, hogy a köröm felületét leragasztod és csak a végét kened le a csillámos lakkal.

A figuratív vonalról

Ez a festés egyszerre negative space és fordított francia. Kis előkészítést igényel, de az eredmény megéri, és amúgy nem bonyolult. Ragasztószalagból készíts olyan íveket, amivel el tudod takarni a körömtőnél található holdat, és vágj ki apró csizmácskákat vagy ajándékos zoknikat (tudod, amelyek a kandallóra akasztva lógnak az amerikai filmekben karácsonykor).

Alapozd le a körmeidet színtelennel (de fehérrel vagy ezüsttel is kiválóan működik), majd amikor teljesen megszáradt, ragaszd le a körömholdakat, majd a körmök közepére ragaszd fel a csizmácskákat is. Végül kend le a körmeidet pirossal. Még a teljes száradás előtt óvatosan távolítsd el a ragacsokat, majd végül díszítsd az egészet fehér csillagokkal, vagy körvonalakkal, pöttyökkel.

3+1

Az elmúlt évek nagy divatja a „számsoros festés” (4+1 vagy 3+2), vagyis amikor 4 köröm egyforma és egy más, vagy 3 köröm egyforma és a két maradék is egyforma, de a két csoport egymástól különbözik.

Ezt a felosztást megcsinálhatjuk Mikulásos / téli / karácsonyi festésnek úgy, hogy a különböző mintákba csoportosítjuk a színeket. Ez azért is jó, mert a számsoros körmök akkor jók, ha nagyon elütnek egymástól. Mire is gondolunk pontosan? 3 legyen dominánsan piros, 2 legyen fehér vagy ezüst. 4 legyen főleg ezüst, egy legyen jégkék stb..

Folytatjuk!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}