2016 körömforma-trendje: a Marilyn

Marilyn évtizedek óta a nőiességet képviseli a nyugati világ számára. Vörös ajakrúzsa, bő, rakott szoknyája, gömbölyded idomai az örök nő szimbólumaivá lettek. Egyenesen fura volna, ha a körömdivat világa meg lenne valami olyasmi nélkül, amit nem a híres színésznőről neveztek el.

A Marilyn-köröm nem újdonság, de természetesen azzal, hogy a divat középpontjába került, sokat fejlődött, színesedett. Korábban azt a körömformát nevezték Marilynnek, amelynek két oldala lassan, elnyújtottan keskenyedve közelít egymás felé a köröm hosszában, a vége pedig lekerekített. Mondhatjuk, hogy a mandula és a szalonkocka vagy a pipe házasításából keletkezett.

A modern változatokban az egyenesek szigorúsága kissé felpuhult, gyakori, hogy a körmök hosszanti oldala kevésbé vagy jobban ível, a vége rész pedig egy rövid egyenessel „le van csapva”. Az íves hosszanti oldal egyáltalán nem illeszthető be az eddigi formai trendek közé, hiszen még a mandula körmök is egyenes szélekkel rendelkeznek. Ugyanígy a hosszú körmök esetében nem alkalmazták korábban a szalonkockára jellemző teljesen csapott végeket, így az ívelt Marilyn több szempontból is formabontó.

A merész formavilág nem csak mutatós, hanem innovatív is, hiszen stabil és rugalmas, amely mind a köröm tartósságát, mind a lakkozás maradandóságát növeli. Az egyenes körömvég nem érzékeny akkor sem, ha apróbb tárgyak felvételére használjuk – egyébként helytelenül – a körmeinket. Az ívelt oldal rugalmasabban nyeli el az ütődéseket, a köröm esetleges meghajlását is.

Ez a forma egyszerre nőies, könnyed, mégis van benne valami dacos keménység. A stilettóhoz képest gyengéd és kerekded, a szalonkockához képet gömbölyű és nőies, ugyanakkor nem olyan karomszerű, mint az orosz mandula. A Marilyn körmök kiválóan díszíthetőek, a rájuk kerülő minta szerint számtalan stílust képviselhetnek. A körmök stabilitása lehetővé teszi, hogy „darabos” díszítéseket is alkalmazzunk a mintázás során, kiválóan megtartja a 3D-s kristályokat, virágokat, ékszer-rátéteket is.

Formájából adódóan a festéstől függ, hogy a végeredmény sportos, nőies, elegáns, formabontó, merész vagy klasszikus lesz.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}