2018 a bolond trendek éve

Nem egyszer vettük már idén górcső alá a fura formai trendeket, abban a reményben, hogy egy időre elhanyagolhatjuk a témát, most mégsem bírtuk ki, hogy ne térjünk vissza erre a területre, hiszen itt az új polgárpukkasztó újdonság: a dugóhúzó-köröm.
Ne gondoljuk, hogy ez csak valaki agymenése, amely jött és ment, mint a gömb-köröm, már „how to” videókat is láthatunk arról, hogy pontosan hogyan is kell elkészíteni.

Apránként épül-szépül

Bizony-bizony, ha dugóhúzó-körmöt szeretnél, az nem csak annyiból áll, hogy valamilyen előregyártott formát a körmödre applikálsz, majd kifested és kész. A zselés műköröm-technikával készülő szépséghez először be kell vonni a körömlemezt, majd ha az elkészült, az ujj végéhez illeszteni és ott fixálni egy nagy átmérőjű, szívószálhoz hasonló flexibilis műanyag csövet. Ennek az átmérője adja meg a dugóhúzó szélességét, ez merészebbeknél csak kicsivel kisebb, mint az ujj vastagsága.



Ha az illesztés kész, akkor a cső köré, ecsettel el lehet kezdeni apránként felvinni, spirál alakban a műkörömzselét. Amikor kétszer-háromszor körbeértünk a spirállal, vagyis késznek tekintjük a művet, megköttetjük, majd a flexibilis csövet oldalról rogyasszuk be és finoman elválasztva a műköröm anyagától, húzzuk ki a spirálból.



A sorják eltávolítása következik, amit gépi reszelő/csiszológép aprócska fejével érdemes elvégezni. Haladjunk végig a spirál szélein, ahol érintkezett a csővel, majd az illesztés környékét és a körömlemez végét is vegyük kezelésbe.

Végül jöhet a díszítés. Eldönthetjük, hogy ugyanolyan színű legyen-e a körömlemez és a dugóhúzó spirálja, hova kerüljön díszítésként kő vagy glitter, esetleg mely pontokon alkalmazzunk csillámos lakkot. Van, aki a körömlemez és a csavar közötti színeltérést átmenetesen, ombréhoz hasonlóan oldja meg.



Persze a dugóhúzó körmök nem tartós használatra valók, hiszen – bár a spirál viszonylag stabil alak – a műköröm építőzselé nem eléggé masszív ahhoz, hogy nagy erőhatás ellenében megtartsa a furcsa formát. A legkényesebb pontja a körömvég és a dugóhúzó illesztése. Viszont jó hír, hogy a spirál forma újra felhasználható.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}