2018-as trendek a lábápolásban

Folytassuk a lábainkkal való foglalatoskodást a lábkörmök díszítésével, ismerkedjünk meg az idei meleg szezonra érvényes lábköröm-trendekkel!
Persze a kéz és a láb körmén megjelenő divat-vonások olyan nagyon nem különböznek egymástól, de néhány dologra azért figyelni kell. A láb körmei kisebbek a kézen levőknél, az alakjuk általában kerekebb (vagy van akinél oldalirányban nyújtott) és messzebb vannak a szemektől, így ha látható mintát akarunk, feltűnőbbet kell választanunk.

Alapvető divattrendek, amelyek a kézre és a lábra is érvényesek

Időnként fel-felbukkannak olyan próbálkozások, amelyek a lábakon is hosszabb körmöket feltételeznek. Ez a megoldás nagyon ritkán igazán szép, semmiképpen sem kényelmes, sőt akár balesetveszélyes is lehet (és nem csak ha cipőt húzunk rá). Ezért mindenképpen jó hír, hogy idén újra előtérbe kerülnek és abszolute divatosnak számítanak a rövid körmök, mind a lábon, mind a kézen.



A matt körömlakk szintén mindkét helyen alkalmazható, esztétikus, kissé formabontó és sokféle ruhastílushoz passzol. A matt és fényes együtt alkalmazása azonban ritka, hiszen ilyen távolságról nem nagyon látszik a felületek közötti kontraszt, amely nem szín- csak fénybeli.

A 3D-s díszítések az idei (és már a tavalyi) évben is növekedésnek indultak, így kiválóan alkalmazhatóak a lábkörmökön is, úgy, hogy számíthatunk arra, hogy láthatóak is lesznek. A nagy méretű kövek, a köröm felületétől elemelkedő zselé-díszek és fém rátétek kiválasztásánál érdemes arra gondolni, hogy ne legyenek beakadósak és a nyitott lábbeliben a lábunkat érő por/sár ne tudjon beléjük ülni kipucolhatatlanul.



A lábaknál az ékszerujj – kézenfekvő módon – a nagylábujj, és bármennyire is divatos a kezeknél, a lábon nem jellemző a minden körömre eltérő minta. Inkább jellemző a 2+3 vagy a 2+2+1, amelyből a +1 valamelyik köröm variációja. Ha a 2+ valamilyen felosztást választjuk, általában a nagylábujj és kislábujj melletti („gyűrűsujj”) mintája egyforma. A lábkörmöknél elég fontos a visszatérő minta/szín, amely összeköti egymással az egyes körmöket, hiszen így látszik jobban a koncepció, amely az egész pedikűrt összeköti.
 
Néhány konkrét körömminta lábakra

A legegyszerűbbek
Természetesen idén is működik az egyforma színes flekkeken alapuló lábkörömminta. Az idei divatszínek a kék (főleg tenger- és tengerészkék, de más árnyalatok is játszanak), a rózsaszín (ezen belül a dália, mályva, de természetesen a többi is), a sárga (a zöldcitromtól a narancs- és őszibarack árnyalatokon át a kanárisárgáig), az ultraibolya (és persze a többi lila árnyalat is), a fahéj- és homokszín.



A pasztellszínek tarolnak, külön érdekesség, hogy nagyon divatos idén a sokféle pasztell szín együtt alkalmazása (például öltözködésben és kiegészítőkben). A fehér+két-három szín különösen ütős összeállítás lesz a következő időszakban.

Ékszerek a körmökön

A fentebb leírt irányvonalak képezik az alapját ennek a trendnek. A különbség mindössze annyi, hogy a nagylábujj körmére, a körömágy ívének mentén kisebb-nagyobb köveket rakunk (esetleg közép felé növekedő, a széle felé kisebbedő méretben). Az ékszer-díszítés lehet eszköze a korábban említett 2+2+1-es felosztásnak, ahol az első kettő színes flekk, a második kettő mintás flekk, a plusz egy pedig a színes flekk ékszer-rátéttel megbolondítva.



Csillámok, glitterek

A rátétek helyett alkalmazhatunk a színes flekkeken – akár ombre módon elhelyezett – csillogó arany vagy ezüst áttetsző lakkokat, applikátorral felillesztett glittereket. A nap fényében megcsillanó fényes részletek izgalmasak, elegánsak és adott esetben felelgethetnek a fürdőruhánk részleteinek, a szandál díszének vagy a táskánk díszítésének.

Ha kicsit összetettebb pedikűrre vágyunk, fessünk 3+2 színes flekket, és csak az egyik színre tegyünk glittereket (opcionálisan a világosabbra).



Geometria

A lábkörmökön olyan geometrikus mintákat érdemes alkalmazni, amelyek messziről is jól látszanak, mint pl. vonallal kettő- vagy háromfelé osztás, kontrasztos színek alkalmazása a térfeleken. Szépen mutat az egyszínű flekk csíkozása is.

Örök pöttyök

A pöttyös minta már tavaly is nagy sláger volt, idén is számíthatunk rá, hogy ugyanolyan divatos megjelenést kölcsönöz majd. Ebben is van bőven játéklehetőség: 3+2 felosztás inverz színekkel vagy 2+2 inverz+1 ékszeres vagy sima egyszínű flekk. Pöttyöst csinálhatunk glitterekkel is, de ebben az esetben ügyeljünk rá, hogy valamilyen rendszer szerint helyezzük el a pöttyöket.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}