2018: megérkeztek az első ciki körömtrendek

Minden év minden időszakában hűségesen beszámolunk nektek az aktuális trendekről, a divatszínekről és körömformákról, hogy aki szeretné követhesse őket vagy legalábbis inspirációt merítsen belőlük.
A divatirányzatok között azonban nem csak általános elégedettséget kiváltó összeállítások születnek, ugyanakkor – okulásul vagy éppen egy alternatív stílus kialakításához – ezeket is megmutatjuk nektek.

A tavalyi év nagy slágere volt a gömb-manikűr, amely rövid körmökön nagy mennyiségű zselélakk vagy színes zselé felhordásával készül. Meglehetősen megosztó volt már ez is, ugyanakkor előre vetítette a törekvést, mely szerint a manikűr idéntől már a harmadik dimenziót is egyre inkább birtokba kívánja venni. Persze, láttunk már korábban is térbeli manikűröket, hogy mást ne említsünk, a pulcsikörmök kiemelkedő „szálmintáit”, a köröm anyagából épített rózsákat, indákat és leveleket, de ide sorolhatjuk a felületi struktúra-játék és a 3D között elhelyezkedő gyöngymanikűrt és társait is.



Persze a gömb-manikűr ennél többet akar: teljes felületével átlépni a térbe és megmutatni azt is, hogy egy műköröm nem csak akkor lehet extrém, ha hosszú. Amit most megmutatunk nektek, az még erre is rátromfol: bebizonyítja, hogy a harmadik dimenzióban lehet hosszabb a köröm, mint a jól ismert első kettőben.

A sajtóban torony-körömnek nevezett, általam inkább szendvics- vagy palacsintahegy-manikűrnek asszociált új trend a körömre merőleges irányban hosszanti, emiatt az eddig megszokottakhoz képest valóban furcsán mutat. Az elkészítése egyszerű:  rövid körömre vastag rétegeket viszünk fel egymás fölé, akár több tíz rétegben, amíg egyfajta színes torony keletkezik a körmeinken. A torony minden rétege más színű, akkor jó, ha viszonylag kontrasztos és persze bátran lehet játszani az effektekkel is: vihetünk bele gyöngyházas, glitteres és fémes árnyalatokat is.

A toronyban minden színes réteg széle kilátszik, így oldalról egy csíkos hengert látunk. Tőlünk függ, hogy mennyire legyen színes, hiszen elkészülhet akár két szín váltogatásával is (pl. arany és hófehér). Az sem mindegy, hogy mennyire hányavetien visszük fel a rétegeket, vagy mennyire ügyelünk, hogy szabályos legyen.

Maradjunk még a toronykörömnél! Otthoni kivitelezés – bár első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik – mégsem olyan könnyű. Egyrészt az újabb és újabb felkent rétegek, még ha hagyjuk is az előzőt többé-kevésbé megszáradni, feloldják az alattuk levőt, így gyakorlatilag végeérhetetlen idő, amíg egy ilyen körömlakk-mennyiség megszárad. Készíthetjük zselélakkból és köttethetjük rétegenként, ott viszont egy idő után nagyon vigyázni kell, hogy a torony magassága beférjen a lámpába.



Óvatosnak kell lenni a torony statikájával is, hiszen ha hagyjuk, hogy oldalirányban elmásszanak a rétegek (mindegyik csak egy századmilliméternyit, az hatvan rétegénél már számottevő), akkor tarthatunk attól, hogy a végén a torony eldől vagy nagyon labilis lesz. Persze, ez nem egy hétköznapi manikűr, amit heteken át szeretnénk hordani, de ha egy formabontó alkalmi megjelenés részeként képzeljük el, akkor pár órát legalább ki kell bírnia.

A végeredmény olyan lesz nagyjából mint egy gömb-manikűr, csak színes csíkokkal keresztezve. Másnak olyanra sikerül, mint egy sok rétegből álló üveggolyó vagy éppen gömbnyalóka.

Szúrós trendek

Ugyan még a tavalyi évben kezdődött, az őszi new-york-i divathéten, de nyilván nem marad folytatás nélkül az a trend, amely biztosítótűket, kitűzőket, apró láncokat, lógó kütyüket épít a körmökbe. Több magyarázata is lehet ennek az irányzatnak: egyrészt a korábban említett 3D-s vonal, másrészt annak igénye, hogy mindent felhasználjunk a divatban, ami a kezünk ügyébe akad, harmadrészt a #meetoo kampány hatását is érezhetjük, nem utolsó sorban pedig ez is belepasszol a gondolatmenetbe, hogy egy köröm nem csak akkor lehet izgalmas, ha hosszú (sőt nem csak akkor lehet kvázi „fegyver”).

Kacsaláb-köröm

Nyilván a gömb-köröm alternatívájaként találták ki, továbbá annak a késztetésnek engedelmeskedve, amely az egyik szélsőséget igyekszik mindig a másikba is elvinni. Az elmúlt években azok a körömformák számítottak innovatívnak és extrémnek, amelyek egyre keskenyebb körömvéggel rendelkeztek, ebből alakult ki a stiletto, pipe már-már veszélyes fegyvernek látszó alakja. A kacsaláb ennek ellenkezője: a körömágyat elhagyva a körmöt szélesebbre építjük a végén, így egy a körömágy felé forduló háromszög vagy éppen trapéz formája lesz. Sokak szerint ez is olyan otromba kísérlet, mint a gömb-köröm, de könnyen lehet, hogy forradalmasítja a divatot.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}