2x4 különleges ötlet karácsonyra egy körmözés-imádónak 2. rész

Pár napja elindítottunk egy érdekes témát, ami most hogy van egy kis szabadidőd, biztosan érdekes lehet, hogy kipróbáld a karácsonyra kapott körömdíszítő készleted vagy legújabb alapanyagokat és kellékeket teszteld. Lássuk mit rejt hát a folytatás!
Mintázó festékek és kész 3D-s minták

A mintázó festékeknek általában az a specialitásuk, hogy széles ecset helyett tűecset található az üvegben. Ennek megfelelően igaz rájuk az első három pont, sose elég belőlük, bátran válasszunk! A 3D-s minták, kristályok, glitterek, körömékszerek szintén azért jelentenek nagyjából kockázatmentes választást, mert – kevés szélsőséges példától eltekintve – nem nagyon van olyan, amelyet ne lehetne valamilyen körömminta részeként felhasználni. Ha mégis félünk kockázatot vállalni, maradjunk a sokdarabos fémlencsék vagy egyszínű (esetleg színtelen) apró kristályok mellett, ezek gyorsan fogyó, frekventált díszek mindenkinél.

Glitterporok, sellőporok, folyékony fémporok, bársonyosító porok

Bár elég látványos eredményeket lehet ezekkel a porokkal elérni, mégsem kell tőlük megijedni. Ha véletlenül olyat választunk, amely a megajándékozottnak nem szíve csücske pl. a színárnyalat miatt, majd elhasználja apróbb minták felületének kiemelésére. Egyébként ezek a nagyon mutatós és jól használható, por állagú termékek rendkívül kiadósak és sokoldalúak, így garantált a siker az ajándékozásuk során.

Mintázáshoz szükséges eszközök, sablonok

Nem csak a „hardcore” körömfestők részére lehet érdekes ez a kategória, hiszen a francia festés is sokkal egyszerűbb sablonnal mint szabad kézzel. A napjainkban olyan divatos minimál minták elkészítéséhez is szükségesek a keskeny ragasztócsíkok, de sok esetben a mintának részét is képezik ezek a fémszínekben kapható termékek. Fogyóeszköz, így még attól sem kell tartanunk, ha már van vagy éppen mástól is ezt kap a megajándékozott.

Ecsetek, pontozók, kristály-illesztőeszközök, körömnyomda, kristálynyomda

Ez a csoport már inkább azoknak érdekes, akiknek a kézügyessége is meg van a körömminták iránti érdeklődésen kívül. Legyezőecset, tűecset, penge-ecset és még sorolhatnánk, a bonyolultabb minták készítőinek életét könnyítik meg.

A többiek szinte mind házilag kiválthatóak (ezekről több posztban is olvashattatok már), de a precíz munkához profi eszközök kellenek.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}