5 dolog, amiért a műköröm jobb, mint az igazi

Igen-igen, tudjuk: a természetes a legjobb mindenből. De ma már gyakorlatilag mindent lehet helyettesíteni valami mesterséges megfelelővel, és ha teljesen őszinték akarunk lenni, a helyettesítők sokszor meglepően jól sikerülnek.
Annyira, hogy akkor is használjuk őket, ha igazából lenne lehetőségünk a saját tollainkkal is ékeskedni.
 
Valami ilyesmi érzésünk lehet a műkörmökkel kapcsolatban is. Tök jó, hogy van egy eszköz, amivel el lehet fedni a csúnya, sérült, gyakran töredező, gyenge körmöket. De olyan szépeket lehet kreálni, annyi lehetőség rejlik benne, hogy igazából teljesen egészséges körmökkel is ott a kísértés, hogy inkább azt válasszuk. Mert ha egészen alaposan vizsgáljuk meg a dolgot, kénytelenek vagyunk elismerni, hogy bizony vannak dolgok, amikben a műkörmök igenis jobban teljesítenek az eredetinél.


 
Nézzük meg, miért is jobb a műköröm a saját körmödnél:
 
  • Mert erősebb. Biztos neked is ismerős a helyzet, amikor a gyönyörűen megmanikűrözött körmeiddel elindulsz valahová, majd egy rossz mozdulattal valahová odavered a kezed, és már törik is le. Nyilván esélyed sincs helyrehozni úgy, hogy normálisan nézzen ki, vághatod le az összes körmödet, hogy legalább egyenletes legyen, a lakkozásodnak pedig annyi. Nos, ez nem történik meg egy jó zselés műkörömmel, mivel az erősebb annyival, hogy komolyabb erőhatás kell ahhoz, hogy le tudjon törni.
 
  • Mert nem csúnya. A saját körmöd töredezhet, akár gombás is lehet, vagy egyszerűen csak benő a bőr alá, illetve csálén nő. Ezeket a szépséghibákat nagyon nehéz elfedni, de ha műkörmöd van, akkor nem kell ezek miatt aggódnod. Nem mindenkinek szép a saját körme, és bár a helyzet javítható a megfelelő készítményekkel, vitaminokkal, sajnos vannak, akiknek sosem adatik meg az az igazán szép, erős köröm. Szerencsére vannak műkörmök. :)
 
  • Változatosabb. Minden alkalommal a körmösnél váltogathatod a méretet, a formát, a színeket, a díszítést. Saját köröm esetén meg kell várnod, míg megnő a kívánt méretre, ha lereszeled egy adott formára, ismét idő, míg eljutsz odáig, hogy más formát tudj adni neki. A műkörmöt 2-3 hetente úgy változtathatod, ahogyan csak akarod.
 
  • Nem megy tönkre a legrosszabb pillanatban. Jó, ez így nem igaz. A műköröm is tönkre tud menni, le tud törni, meg tud sérülni, de azért ezt annyira nem könnyű elérni. Ennek köszönhetően sokkal kisebb esély van arra, hogy éppen egy fontos esemény előtt fog neked a legrosszabb pillanatban letörni, amikor persze már időd sincs kezdeni vele semmit. A saját körmöd esetén ez sajnos bármikor megtörténhet, ahogy már említettem, elég egy rossz mozdulat, és meg is van a baj.
 
Könnyebben orvosolhatók a gondok. Ha bármi történik a körmöddel, letörik, megsérül stb. tudod orvosolni a problémát, nem úgy, mint akkor, ha az igazi körmöddel esik meg ugyanez. Legyünk őszinték: ha a heteken át kitartóan növesztett körmeid közül az egyik letörik, az egyetlen megoldás arra, hogy normálisan nézz ki, ha levágod az összeset.

Ha a műkörmöd letörik, csak addig kell kibírnod, hogy kicsit furcsán nézel ki, amíg el nem jutsz a körmöshöz, vagy meg nem csinálod magadnak, ha értesz hozzá. Pikkpakk újra egyforma lesz az összes, nem kell hazavágni több hét körömnövesztését.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}