5 galaktikus körömminta 1.

Nemsokára itt a tavasz, egyre gyakrabban tiszta az ég, és ha nem túlságosan fényszennyezett helyen élünk, lassan elkezdhetjük a csillagnézést.

Ahogy haladunk befelé a nyárba, egyre bátrabban gyönyörködhetünk a csillagokban, hiszen az éjszakai hőmérsékletek is elviselhetőek lesznek már. És ha már nyár, akkor partik, bulik éjszakázás, amihez galaktikus partikörmök dukálnak.

Nézzünk 5 technikát, hogyan hozzuk le magunknak a csillagos eget!

Tejút festés (Milky way)

A festéshez fekete vagy feketéskék, világosabb kék (mondjuk középkék), sárga és fehér lakk, csillogó glitterpor (inkább apró szemű) szükséges. Az egész alá tegyünk alapozó lakkot, mert a sötét festék könnyen megfoghatja a körmünket vagy a körömágyat.

Fessük ki a körmöket feketével vagy éjkékkel. Műanyag felületre cseppentsünk a világosabb kék festékből, majd csipesszel fogjunk egy kisebb darab kozmetikai szivacsot, „tunkoljuk” bele a világosabb kék festékbe, majd nyomkodjuk végig a körmöket átlós irányba. Amikor már a kis szivacsról nagyjából lefogyott a festék, mártsuk glitterbe (amit a műanyag lapra előre kiszórtunk), és azzal is tunkoljuk végig a világoskék átlót a körmünkön (az sem baj, ha a köröm egész felületére jut belőle).

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

A következő lépésben még egy világosabb kékkel, majd fehérrel, végül sárgával „tunkolunk”, minden színt ügyesen úgy vigyünk fel, hogy egyre kisebb felületet foglaljon le az alap átló-felületen. A második és harmadik körös tunkolást a kis szivacsdarab csücskeivel végezzük, és igyekezzünk inkább transzparens és szakadozott felületeket felvinni. Végül tehetünk rá színtelen fedőlakkot, ez elmélyíti a festmény térbeli hatását.

Telihold

Ez egy végtelenül egyszerű festés lesz, aminek a szépségét és különlegességét nem a minta, hanem a választott festékek fogják megadni. Válasszunk egy ég-színt és egy csillagok-színt. Az ég lehet sötétebb, közép- vagy világosabb kék, de manapság annyiféle kéket (gyöngyházast, metálost, bicolort, glitterest, flitterest, zselé-állagút, 3D-set stb.) lehet kapni, hogy bátran lehet kísérletezni. Ha teli színt használsz, a romantikus égbolt kialakításához érdemes egy réteg színtelen vagy kék glitteres lakkot ráhúzni.

A bőséges választás lehetősége elmondható a csillagok színéhez alkalmazott fehérhez is, ami lehet teli fehér, matt és fényes, sárgás, aranyos, metál vagy bármi, kedved szerint.

A lealapozott körmöket lekenjük az ég színével, majd a glitteres fedőlakk-réteggel. A teliholdat vastag pöttyözőeszközzel készíthetjük el, ami simán lehet egy radírvégű ceruza: mártsuk a műanyaglapra kent fehér (vagy más csillag-színű) festékbe és finoman érintsük a megszáradt körmökhöz.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}