5 tipp, hogy megőrizd a körmeid szépségét télen is

A téli időszak, különösen a nagyon hideg, szeles idő könnyen kikezdi a kezünk szépségét-egészségét

A körmök töredezni kezdenek, a bőr kiszárad, rossz esetben be is repedhet, és az egész érzetre és látványra is ápolatlanná válik. Nézzünk néhány ötletet, amelyek segítségével könnyedén megelőzheted ezt az állapotot!

1. Húzz kesztyűt, amikor csak lehet!

Még ha nem is érzed olyan nagyon hidegnek a levegőt, mindenképpen érdemes védeni a kezed a hűvös levegő és a szél ellen. Sajnos nem elég ha zsebre dugod a kezed, hiszen onnan folyton ki kell húznod, hogy kapaszkodj, cipelj stb.. Ezzel nem csak a bőrödnek és a körmeidnek, hanem az ízületeidnek is jót teszel. Ha röpködnek a mínuszok, válassz melegebbet, ha nincs olyan rémséges hideg, akkor vékonyabbat, vagy olyat, amely átengedi a levegőt.

2. Ha hosszan kell vízbe nyúlkálnod, vegyél gumikesztyűt!

A csapvízben oldott kemikáliák kiszárítják a bőrt és leoldják annak védőrétegét, ezzel kiteszik a sejteket a szél és hideg romboló munkájának. Mosogatás vagy kézi mosás után természetes ápoló alapanyagokat tartalmazó krémmel mindig kend be a kezed és alkalmazz hetente egyszer hidratáló pakolást!

3. Óvd a kezeidet a túlzott kihűléstől!

Nem is gondolnád mennyire veszélyes, ha hagyod a kezeidet, körmeidet vészesen áthűlni.  Ha a hidegben nehéz szatyrokat cipelsz kesztyű nélkül, ha csupasz kézzel hógolyózol, vagy a villamos jéghideg kapaszkodóját szorongatod hosszú perceken át, nagyon rosszat teszel mind a bőrödnek, körmeidnek, mind az inaknak, ízületeknek. Kiteszed a szöveteket a megfázás és megfagyás veszélyének, ami nem csak gyulladásokat okozhat, de szövetelhalással is járhat.

Kézkímélő folyékony szappan

4. Mindig töröld teljesen szárazra a kezed kézmosás után!

Nyáron nincs ennek olyan nagy jelentősége, hiszen a kellemes melegben percek alatt felszárad a nedvesség a bőrünkről, tán még jól is esik a párolgás okozta hűvösség. Télen azonban nem csak hűt, hanem szárít is a kezünkön maradt nedvesség párolgása.

5. Használj bőrbarát organikus szappant a kézmosáshoz!

Szintén kevésbé van jelentősége nyáron, mint télen annak, hogy mivel mosol kezet. A téli hidegben a kézbőr védelmét ellátó sav- és faggyúköpeny hiánya komoly károsodásokhoz és kellemetlenségekhez vezethet, ezért jobb ha olyan termékeket használsz, amelyek a tisztító hatás mellett ápolják is a bőrt.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}