6 tévhit a műkörömről

A műkörmök kérdése elég megosztó az emberek között és számtalan tévhit övezi. Vannak, akik imádják, és vannak, akik el sem tudnák képzelni magukon a színes körömcsodákat. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, viszont van pár tévhit, melyek eloszlatásával reméljük, segíthetünk a döntésben.
Tönkreteszi a körmeinket

A körmök előkészítése során használt bolyhozás technikájánál valóban vékonyodik kicsit körmünk, azonban a műköröm eltávolítása után ez a rész lenő, és helyére ugyanúgy erős köröm nő vissza. Ha azonban nem a megfelelő technikával és szakértelemmel készíttetjük körmeinket, könnyen megeshet, hogy hosszútávú károsodást okoznak a műkörmök kezeinknek. Ezért érdemes mindig szakemberhez fordulni, vagy otthoni kísérletezgetés során nagyon figyelmesen elolvasni a helyes használat instrukcióit.
 
Néha pihentetni kell körmeinket, hogy lélegezni tudjanak

Ez egy nagyon gyakori tévhit, mely figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy körmeink valójában elhalt szarurétegből épülnek fel. Ezért nem kell különösebben lélegeztetni, vagy pihentetni őket, ráadásul a növekedési fázisban ugyan valóban szükségük van oxigénre, de azt a vérből veszik fel körmeink. Legfeljebb a változatosság kedvéért érdemes kicsit pihentetni körmünket.


 
A műköröm akadályoz a mindennapokban

Aki nem képes természetes módon hosszú körmöket növeszteni, annak egy friss hosszabb fazonú műköröm először zavaró lehet, és kis időbe telik, mire megszokja viselését. A rövidebb fazonok azonban semmivel sem kényelmetlenebbek, mintha saját körmeinket viselnénk, ami a géllakknak köszönhetően sokkal hosszabb ideig tartós maradhat, mintha sima körömlakkal kentük volna át.
 
A műköröm túl csicsás

A korábbi trendekkel ellentétben a köröm divatban is hódítanak a természetesebb színek és minták. Körmöd olyan lesz, amilyet te kérsz a szakembertől. Nem kell a kövekkel teljesen kirakott hosszú körmökre gondolnod azonnal. Egy francia manikűr, vagy egy nude árnyalat nagyon kifinomult, elegáns és ápolt megjelenést kölcsönöz majd kezeidnek.


 
Nem természetes érzés

Aki először készíttet műkörmöt, valóban kicsit szokatlannak találhatja az érzést, amit a műkörmök viselése jelent, azonban a hiedelemmel ellentétben a műkörmök nem jelentenek érzékelhető plusz súlyt ujjaink számára. Pár nap alatt könnyen megszokható bárki számára a körmök viselésének érzése, mely azután teljesen olyanná válik, mintha a sajátunk lenne.
 
Rossz a körmösöm

Valóban a nem megfelelő technika is felelős lehet, ha a körmeid nem bírják ki azt az időszakot, amit terveztél. Azonban sokan nem tudják, de vannak olyan helyzetek betegségek és körülmények, amik bizony mind ahhoz vezetnek, hogy körmeid idő előtt leessenek. Ha olyan munkahelyi vagy otthoni körülmények között dolgozol, esetleg rácsukod az ajtót, bizony nem fogja kibírni. De gyakori hiba a korábbi körömrágók között, hogy a műkörmöt kapargatják, feszegetik, esetleg a strasszokat pattogtatják le fogaikkal.Továbbá érdemes tudnod, hogy a műkörmöket 3-4 hetente szükséges tölteni, hiszen a lenőtt műköröm súlypontja teljesen áthelyeződik, így könnyen leválhat. Tehát mielőtt körmösödet kezdenéd okolni, érdemes megvizsgálnod, hogy te valóban mindent megteszel e körmeid védelmében.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}