7 Tuti tipp a bajok elkerüléséhez

A lakkzselézés nem nagy ördöngösség, viszont türelem és odafigyelés minden féle képpen kell hozzá. Lássuk a 7 leggyakoribb hibát, valamint azok elkerülésének módját.
Lakkzselé színek

1. Szánj rá időt!
A gél lakkozásra egy hónapban csak egyszer kell időt szakítani, hiszen 3-4 héten át is szépen mutat körmeiden. Viszont ezaz egy alkalom igényel legalább 1,5 órát a tökéletes munkához. Hiszen nem csak a szín felvitelével, hanem a munkarend kialakítására és a körmök előkészítésére is időt kell szánnod!

2. A lakkokat ne tedd ki napsugárzásnak!
A lakkzselé egy UV fényre kötő anyag, ezért is kapod meg fekete tégelyben a lakkot, hiszen így védve van a napsugárzástól. Ezért te se hagyd huzamosabb ideig kinyitva és ne tárold az UV lámpád mellett!

3. A régi lecserélése
Az új körömdíszítés előtt az első lépés az előző eltávolítása. Ügyelj rá, hogy mindenhonnan egyformán távolítsd el az előző színt! Ne fess rá a megmaradt darabkákra, hiszen akkor nem lesz olyan tartós és mutatós a körömdíszítésed.

4. Bőrre vigyázni!
Ügyelj rá, hogy a lakkzselét ne fesd ki a köröm melletti bőrre! Ha ez mégis megtörténik, narancsfa pálcával tudod eltávolítani a felesleges lakkot.

5. Ne hanyagold a Nail Prep-et!
Első rénézésre egy kihagyható lépésnek tűnik, hiszen nem lesz tőle se több se kevesebb a lakkzselés körömdíszítésed… pedig ez téves megállapítás! A nail prep gombaölő hatásával védi a körmeidet az esetleges fertőzésektől, tehát segít az egészséges és gyönyörű körmök megőrzésében!

6. Ne a lefolyóba!
Az ecsetek kimosásához, gél lakk eltávolításához használt anyagokat és egyéb folyadékokat ne a lefolyóba öntsd ki! Veszélyes anyagokkal foglalkozó helyre vidd őket, vagy a legközelebbi manikűrös szalonba, ott biztosan szívesen segítenek neked az eltávolításban.

7. Ésszel reszelj!
Fontos, hogy ne reszeld túl a körmeidet, amennyiben ezt az eltávolítási módot választod! Ha nem csak a lakkzselét reszeled, akkor károsíthatod a köröm felszínét és elvékonyodik a körmöd, így könnyeben felválhatnak a körömlemezek és betöredezhet a körmöd.

Az előkészítés folyamatánál is ügyelni kell a helyes buffer használatra! Cél a körmök felbolyhozásan, nem pedig teljes felsmirglizése!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}