A jó műkörmös ismérvei 2. rész – Nézd meg a szalonját, rendeld meg a munkáját!

A jó műkörmös „ereje” nem csak a munkája szépségében rejlik. A csodás mintázatok vagy különleges formák elkészítése is felkészültséget, sőt tehetséget igényel, de ez a munkának csak egy része. A kiváló szakembert érdeklik a körmeink, törődik azok egészségével, tanácsot ad az ápolással kapcsolatban, és arra vonatkozóan, hogyan őrizhetjük meg a kezünk szépségét. Lehet, hogy nagyon különleges vagy extravagáns körmöket csak olyan mesternél rendelhetünk, akit a dolog művészi oldala érdekel igazán, de higgyük el, az valóban jó műkörmös nem hagyja az egészség elé kerülni a szépséget az értékek sorában.

Kell-e szalon?
A műkörmös szakemberről rengeteg dolgot elárul a környezet, amelyben dolgozik. A mai világban sok esetben előfordulhat, hogy olyan szakemberek kínálják fel számunkra a szolgáltatásaikat, akik – anyagi vagy egyéb okokból – nem tartanak fenn külön szalont. Legyünk gyanakvóak ezekben az esetekben, hiszen ha valakinek erős és széles vendégköre van, akkor várhatóan szalont vagy szalon-társbérletet is megengedhet magának

A szakmáját szerető műkörmös büszkén helyezi ki szalonjában az iskolákban és tanfolyamokon szerzett okleveleket, sőt szívesen is beszél megszerzett végzettségeiről, tapasztalatairól. Bátran kérdezzük ki a választott mestert eddigi szakmai múltjáról, tapasztalatairól, érdeklődési köréről, kedvenc szakterületéről!

A szalonba belépve, ha kellemes hangulat, rendezett környezet fogad, az kiváló első benyomást okoz. Ne legyünk zavarban, nézzünk körül bátran! Mérjük fel, hogy mennyire tiszta a berendezés és textíliák, mennyire újak, modernek és jó minőségűek az eszközök, amelyekkel a mester dolgozik.

Az egészség az első!
A higiénia a manikűr világában nagyon sokat számít!

jó műkörmös, folytatás
A kép csak illusztráció

Nem csak könnyű fertőzéseket kapni, amelyektől nagyon nehéz megszabadulni, hanem a körömágyfertőzések és -gyulladások komoly és igen visszataszító körömtorzulásokat is okozhatnak. Ellenőrizzük, hogy a körmös által használt alap- és segédanyagok engedélyezettek-e hazánkban! A kéz alól szerzett, engedély nélküli kutyulmányok, használati leírás és összetétel feltüntetése nélküli szerek mérgezőek lehetnek, alkalmazásuk során súlyos tüneteket okozhatnak.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}