A körömformázás szabályai

Sokat írtunk már a kéz- és körömápolás különféle szabályairól és trükkjeiről, de a köröm méretének és formájának kialakításáról még nem nagyon ejtettünk szót. Az örök dilemma a körömolló-reszelő-csipesz háromszög tagjai között, valamint a hívek érvei és ellenérvei is érdemelnek néhány szót.

A klasszikus manikűr és pedikűr – ahogy a szalonokban is végzik –, az áztatás, körömolló, reszelés, feltolás lépéseit írja elő, ebben a sorrendben. A köröm rövidítése és “elnagyolt” formázása ollóval történik, majd a finom részletek kialakítását már reszelővel végezzük. Ezután a cuticula vékony bőrét óvatosan feltoljuk a körömágy felé. A végső simítások – ez igény és szokás szerint történhet a bőrkeményedések eltávolítását fedik, akár éles bőrvágó ollóval, akár bőrkeményedést oldó tinktúrával, akár speciális bőrreszelővel. A körömlemezek fényességét polírozással érik el, ami a köröm növekedését is elősegíti, valamint kiváló alapot nyújt a lakkozáshoz is.

Persze otthon sokan máshogy csinálják, hiszen ha nincs minőségi és igazán éles, megbízható körömollónk, akkor még mindig kényelmesebb és biztonságosabb teljes egészében körömreszelővel végezni a körömformázást, mint tönkretenni a körmeinket vagy megvágni magunkat. Ha viszont úgy döntünk, hogy körömreszelőt használunk, jobb, ha az elején nem áztatjuk ki a körmünket, csak később, a formázás után, a bőrkeményedések eltávolításához és a cuticula feltolásához, mert a felázott köröm a reszelés során lemezesen szétválhat vagy más módon sérülhet a szerkezete.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Sokan – főleg férfiak – előszeretettel használnak csipeszt a körmeik formázására. Nem a legoptimálisabb manikűrözési mód, hiszen feszegeti a körömágyat, és nehezen koordinálható: könnyű vele belevágni a körömágyba vagy más módon megsérteni azt. Javasoljuk, hogy ha nem elég ügyes kezű valaki ahhoz, hogy saját maga végezze el mindkét keze ápolását, inkább látogasson meg egy szakembert – az alap kezelések árai igazán megfizethetőek – és ápoltassa vele a körmeit, mert sajnos a körömágy sérülései és gyulladásai maradandóak.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}