A műköröm hordás veszélyei és amit tehetünk ellenük 1.

Igaz, hogy írtunk már a műköröm hordásának – pontosabban a műkörmös szakember kiválasztásának– veszélyeiről, de ezt a témát nem lehet eleget taglalni. Sajnos nagyon sok szakembert érint, hogy a kevésbé gondos társak által elkövetett hibák az egész technológiára rossz fényt vetnek, ezért érdemes nyíltan felemlíteni a veszélyeket, ugyanakkor azt is tisztázni, hogy ezek mely esetekben leselkednek ránk, és hogy tehetünk ellenük.

Tényleg „veszélyes üzem” a műköröm?

Nyilván nem szabad arról megfeledkezni, hogy a műköröm, mint minden „mű” dolog, valamilyen szinten megterheli a szervezetet, mind az elkészítés, mind a hordás során. De ha színvonalas gyártók kifogástalan termékeit használjuk és jó szakembert választunk, a veszélyek minimálisra csökkenthetőek.

A műköröm épít(tet)ésnek van néhány alapszabálya, amelyeket mindenképpen be kell tartani az egészség megőrzése érdekében! Ezekkel a szabályokkal jó, ha a vendég is tisztában van, de a lelkiismeretes műkörmös szakember soha nem szegi meg őket, mind a saját jó hírének, mind a vendégkör szép és egészséges körmeinek megőrzése érdekében!

 

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Áthághatatlan alapszabályok

Műkörmöt csak egészséges körömre szabad építeni! Gombás, eldeformálódott, benőtt köröm, gyullad körömágy esetében az elsődleges a gyógyulás, amelyet otthoni eszközökkel vagy orvos segítségével érhetünk el. A műköröm felhelyezésével elkendőzhetjük ezeket a sokszor elég visszataszító tünetekkel járó körömbetegségeket, de sajnos elmulasztani nem tudjuk őket, sőt!
A fertőzött köröm a műköröm alatt befülled, felszaporodhatnak a baktériumok, a manikűr okozta igénybevétel miatt komolyabb gyulladások keletkezhetnek.

Allergia esetén ne készíttessünk műkörmöt, vagy nagyon alaposan tájékozódjunk a felhasznált anyagokról, azok összetevőiről. Sajnos az allergia olyan dolog, amelyről, ha nem szólunk, a szakember sem tud róla. Így mind saját magunknak, mind a műkörmösnek  nagy szívességet teszünk, ha a szolgáltatás igénybevétele előtt minden bőrbetegségünkről és allergiánkról beszámolunk.
Abban az esetben, amikor már elkészült a műköröm, bármilyen tünetet észlelünk (bőrpír, viszketés, duzzadás stb.), amilyen gyorsan csak lehet, távolíttassuk el a műkörmöt és forduljunk orvoshoz!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}