A műkörömépítés legkényesebb munkafolyamata: a töltés

A körmünk a megépített műköröm alatt is folyamatosan nő, ami azt eredményezi, hogy négy öt hetente a műkörmös székében fogunk kikötni, hogy karbantartsa a művét. A lenőtt részt a műkörmünk alapanyagának megfelelő pótolnia kell. Ezt a műveletet az egész köröm felületén történik. Ha nagyon hosszúnak és kényelmetlennek találjuk, a köröm szabad végét is le kell reszelnie és formára igazítania.

A műkörmös szakember tudásának és tapasztalatának egyik nagy próbaköve a töltés. A korábban kiválóan megépített műköröm is veszélybe kerülhet, ha a műkörmös nem megfelelően kezeli a lenőtt területet. A lenőtt részt ugyanúgy meg kell reszelni, ahogy a műköröm építése előtt a teljes körömfelületet. A reszelés történhet gépi és kézi eszközökkel is, de nagyon fontos odafigyelni arra, hogy végül a köröm teljesen tiszta és zsírtalan legyen, ugyanakkor ne vékonyítsák a természetes körömlemezt.

A lenövés területéről el kell távolítani a korábban felhelyezett megrongálódott anyagszélt, és ha a műköröm lenövés felőli vége fellevegősödött, akkor azt a részt – óvatosan, a letapadt résztől a szabad felé haladva – le kell csiszolni az egész körmöt.

Az előkészítés után jöhet a töltés, amelynek technológiája és gondos elvégzése ugyanolyan fontos, mint a műköröm megépítéséé. A töltés előtt a megfelelő előkészítő anyagokkal kezelik a körmöt, amelyek hatóidejének és száradási idejének betartása alapvető fontosságú a tartósság szempontjából.

A töltés porcelán műköröm esetében történhet porcelánnal és zselével, zselés műköröm csak zselével tölthető fel. A két rész közötti átmenetet gondosan el kell dolgozni, majd a végén az egész köröm fedőréteget kap.


A kép csak illusztráció

Sokan szokták a töltés során változtatni a köröm színét vagy mintáját. Alapvető szabály, hogy a színnek lépésről-lépésre sötétednie kell, hiszen a felső rétegnek el kell fednie az alatta levő színét. A felületi díszítéseket egy-egy változtatás során simára kell csiszolni, majd újakat építeni.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}