Dísz és/vagy praktikum? Miért jó a műköröm?

A műkörömre is igaz, ami számos más dologra is a világban: akik nem ismerik, a látszat alapján ítélik meg. Való igaz, hogy a szélsőséges műkörömtrend megosztó, nem mindenkinek tetszenek az extrém hosszú, a riasztóan hegyes, vagy a nagyon feltűnő mintával ellátott körömcsodák. Azonban ez a terület csak nagyon kis részét fedi le a műköröm alkalmazási területeinek.

Sokan vannak, akik nem festik rendszeresen a körmüket, és azt sem szeretik, ha nagyon feltűnően díszített a kézfejük. Ebből a csoportból számos hölgy azért vélekedik így, mert vagy a körmeit vagy a kézfejét nem találja szépnek. Ennek oka lehet, hogy a körmök formája nem szabályos vagy nem egyformák a körömlemezek, esetleg puhák vagy töredezettek a körmök.

Amikor praktikus megoldás a műköröm
A fizikai adottságainkba – legalábbis azt hisszük, hogy – kénytelenek vagyunk beletörődni, de az ápolt kezeket mindenki szereti. A jó megjelenésnek a szép körmök is részét képezik, még akkor is, ha nem növesztjük őket hosszúra. Sokan nem tudják, hogy a műköröm felhelyezésével a változó formájú vagy nem szép alakú körmök szépen korrigálhatóak, így ez a technológia azok számára is megkönnyebbülést hozhat, akik eddig inkább rejtegették a kezüket.

Vannak olyan időszakok az életünkben, amikor a rövid és ápolt körmök biztosítása is elérhetetlennek tűnik. A terhesség és szoptatás idején sok nő körme borzasztóan meggyengül és nincs az a rövidség, amely ne tudna beszakadni ilyenkor. Pici baba mellett sok mindenre jut idő, de nem a körömreszelgetésre, ezért ebben az időszakban nagyon jó szolgálatot tehet egy visszafogott kialakítású, rövid és természetes formájú műköröm, hiszen tartósságával, praktikus formájával óvja a babát és kényelmes viseletet biztosít a mamának.

Dísz és/vagy praktikum? Miért jó a műköröm?
A kép csak illusztráció

Ha irodai munkát végzünk – ahol szem előtt van a kezünk és szigorú elvárás annak ápoltsága – de szeretünk sportolni vagy kertészkedni, szintén hasznos a műköröm. Tartósságával, állandó kinézetével megkímél attól, hogy a kezünkkel szembeni fizikai igénybevételek meglátsszanak a körmeinken.

Azok számára, akik időről-időre (exkluzív megjelenések, alkalmi ruhák kiegészítéseképpen) szeretik színesre festeni a körmeiket, a műköröm a tartósságot tudja biztosítani. Mivel a műkörmökkel a köröm hajlékonysága nagy mértékben csökken, vastagsága azonban növekszik, a lakkozás, festés és egyéb díszítések igen sokáig szépen megmaradnak rajta.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}