Effektív szemfényvesztés 1.

Nem olyan régen ejtettünk szót a különféle effektekkel rendelkező körömlakkokról, de a nyári kollekció szemlézése után kénytelenek voltunk rájönni, hogy máris idejét múlta az információ. No, nem azért, mert ne léteznének, és ne lennék ugyanolyan népszerűek az effektes lakkok, sőt. A legutóbbi áttekintés óta ugrásszerűen nőtt az ilyen kollekciók száma.

Alapeffektek, amikről már írtunk

Korábbi írásunkban megemlítettük a fémes fényű, töredezett, mattított, bársony, homok, cement felületet adó, csillámos, gyöngybe mártott lakkozási formákat. Újdonság a piacon, hogy ezeket az effekteket már nem csak körömlakk-kollekcióban kapni meg (vagyis különféle színek metálos stb. fénnyel vagy matt formátumban), hanem fedőlakk formátumban is kijöttek.
A matt, repedező stb. fedőlakkok előnye az, hogy a kedvenc körömlakkunkat használhatjuk tovább, mégis szuperdivatosak lehetünk a különféle strukturált felületekkel.

Újdonságok

A körömlakkok fényei

A fémes fényű lakkok területét gazdagítja az ún. hologram hatású lakkok sora, amelyekben nem fehér fényű gyöngyházas elemek vannak, hanem többféle színben csillogók, így többdimenziós hatást keltve „bolyong” a fény a csillámok között. A holografikus csillogás az alapszínt elmélyíti, és eltérő szögekből nézve mindig más és más árnyalatot, plusz színhatást ad neki.

Innen már csak egy „ugrás a macskaszem-hatás”, amelyhez a körömlakk szintén fényvisszaverő pigmenteket tartalmaz.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Ezek egyenletesen vannak elkeverve a körömlakk színt adó festékmolekuláival, és ahogy a köröm gömbölyödik, illetve ahogy a fény rávetődik, azok a pigmentek, amelyek visszaverik a fényt a szemünkbe, rombusz alakban látszanak, és így a látvány macskaszemhez hasonlít a színes köröm közepén.

A fénynél maradva: míg régebben csak az extra fényes körömlakkokat ismertük (amelyek fényét néha még tovább emeltük a fényes fedőlakkokkal), és melléjük társultak a gyöngyház fényű lakkok, manapság többféle fényű körömfesték létezik. Természetesen van az extra fényes (extra shine), de van vízfényű (aqua shine), a selyemfényű (silk shine), a különféle homok csillogású (sandy vagy sand) és a teljesen matt. A legújabb újdonság a gumiszerű matt hatás, amely a fénytelen felület mellett a lakknak látszólagos vastagságot ad.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}