Effektív szemfényvesztés 2.

Csillám és glitterAz új effektek ezen a téren alig követhető változatosságot mutatnak. A glitterek mérete, színei (a lakk alapszínével megegyező – egyszínű, árnyalatos, attól eltérő – egyszínű, árnyalatos, több színű), olyan változatosság lehetőségét kínálja, ami kimeríthetetlennek tűnik.

A csillám és glitter keveredése manapság simán kitesz egy lakkot, a maga kozmikus és galaktikus térbeli megjelenésével. Különösen, amióta egyre nagyobb divat a 4+1-es festés „ékszerujj” változata. Fessük ki négy ujjunkat teli színnel, és az ötödiket csillámos lakkal vagy kristályos/arany-ezüstgyöngyös fedéssel!

Fény és glitter

Úgy látszik, a kémia olyan fejlettségi szintre ért, amelyen nem csak a dolgok színét, illatát és ízét tudja laborban kreált vegyületekkel imitálni, hanem a különféle halmazállapotokat, anyagminőségeket is.

A jelenlegi trend játék a fényekkel, oly módon, hogy az alaplakk és a fényt adó összetevők fényét külön-külön és egymáshoz képest is variálják, miközben ezek összessége, vagyis a lakk térbeli vizualizációkat imitál. Nézzük meg egy példán keresztül ezt a kissé bonyolultra sikerült megfogalmazást.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

A nyári szuperdivatos körömlakkok egyike, amelynél az alaplakknak olyan fénye van, mintha valamilyen gyümölcszselé lenne (így is hívják: jelly finish). Látványra a textúra is ilyennek tűnik, és szinte elhisszük, hogy lekvárba nyúlt a szerencsés illető, de természetesen a lakk masszív és tartós. Ugyanakkor matt (!) fehér glitterek úsznak benne, amelyek ennek a fényes zselé jellegű „krémnek” tovább mélységet és perspektívát adnak.

Ennek párja lehet az ún. holo-részecskéket tartalmazó jelly. A holo glitterek nem kör alakúak, hanem inkább úgy néznek ki, mintha egy kristálytömbből hasogatták volna le a mikroszkopikus kritstályokat/szálakat, proszemcséket.

Struktúra és glitter

Gyönyörűek és exkluzívak azok a körömlakkok, amelyek a strukturált finish mellett valamilyen glitter(eke)t is tartalmaznak. A látvány igen sokféle lehet, hiszen mondjuk egy fehér homokszínű alapon kék vagy arany glitterek tengerparti nyár érzetét keltik, zöld és kék színösszeállítás őszies hatást adhat, míg mondjuk aranyhomok alapon ezüst vagy kristály glitterek már szinte ékszerszerű

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}