Egyszerű és izgalmas: puzzle minta

Az idei évben óriási divat a fekete-fehér körömfestés. A két kontrasztos szín használata a ruhák vonalán is múlhatatlan divat, várható volt hogy a körömtrendben is hamarosan búvópatakként fog el-elő törni. A különféle színösszeállítások használata napjainkra kapott igazán nagy teret, hiszen a monokróm, illetve mintás körömfestés mellett most terjedt el az a trend, hogy különböző körmeinket más-más színűre festjük, illetve, hogy egy körmön belül nagyobb foltként eltérő színeket alkalmazunk.

A két színnel való festésnek számtalan lehetősége van, úgy stílusban mint hangulatban is. Kockázhatunk, csíkozhatunk, pöttyözhetünk, tatoo és inka, mexikói és primitív mintákat rajzolhatunk velük. A burjánzó indák és nagy homogén felületek inkább elegáns hatást keltenek, míg a csíkok, kockák és pöttyök inkább a retró vagy a vidám, esetleg polgárpukkasztó-formabontó stílust erősítik.

Nézzünk egy nagyon egyszerű fekete-fehér festést, amely talán mindegyik stílushoz illeszthető, hiszen az elegánst kicsit feldobja, a túl fiatalost komolyítja, formabontó és izgalmas.

 

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Először alapozzuk le a körmeinket, hiszen a sötét színű körömlakkok könnyen megfoghatják mind a körömlemezt, mind a körömágyat. Majd fessük ki az összes körmünket fehérrel. Hagyjuk megszáradni.
A körmöket négy részre fogjuk osztani, méghozzá úgy, hogy az egyes körmök közepére keresztet rajzolunk a fekete lakkal (ha van ilyesmink otthon, használhatunk nagyon vékony fóliacsíkokat a kereszt kijelölésére). Az egymástól átló irányba eső kockákat feketével kitöltjük. Ha ezzel kész vagyunk, hagyjuk megszáradni, majd egy gombostű fejét mártsuk fehér lakkba és a fekete kockák belsejében, a fehér kockák felé eső peremének közepén tegyünk pöttyöket, mintha az egymásba fonódó puzzle “fülei” lennének. Tegyünk ugyanígy a fehér kockákba is fekete pöttyöket.

Ez a körömfestés tovább turbózható, azzal, ha matt és fényes lakkokat használunk vegyesen. Figyeljünk oda, hogy csak akkor tegyünk fedőlakkot, ha mindkét festékünk fényes volt.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}