Erősítsük meg a körmünket télire!

Te is bosszankodtál már, hogy a hideg idő, a szél nem csak kiszárítja a kezed bőrét, hanem lemezes törésre készteti a körmöd? Neked is állt már égnek a hajad attól, hogy a karácsonyi nagytakarításban átélt folytonos ázás vagy a nagy fizikai igénybevétel miatt pont az ünnepekre “zilálódtak szét”, vékonyodtak el vagy töredeztek le a körmeid? Természetesen ez nem csak ilyenkor fordulhat elő, de tény, hogy a téli vitaminhiány sérülékenyebbé teszi a kezet.

Ennek egyik kiváló megelőző módszere a japánban több száz éves, hazánkban azonban csak kb. egy évtizede ismert japán manikűr. A kifejezés nem egy körömformát vagy festést-mintát jelent, mégis az ismerői számára megkérdőjelezhetetlenül gyönyörű és kifogástalan megjelenésű kezeket fed.

Mi az a japán manikűr?

A módszer lényege a körmök külsődleges táplálása. A recept titkos, de lényegileg méhviaszt dolgoznak a köröm felületébe, amely visszaadja annak természetes fényét, sőt, megsokszorozza azt. A bedolgozás módszere az ún. polírozás, amely az élet sok területéről ismert. Először egy vékony réteget csiszolnak le a felületről, ezt teszi lehetővé, hogy a hatóanyag mélyre hatolhasson. Erőteljes dörzsölés segítségével a méhviaszt bejuttatják a köröm rostjai közé, majd a felcsiszolt felületet talkummal zárják le.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

A japán manikűr csodálatosan erős, rugalmas és páratlanul fényes körmöket alakít ki. Aki rendszeresen alkalmazza (vagy csináltatja) ezt a módszert, a körmei alkalomról-alkalomra egyre teherbíróbbak és megkapóbb fényűek lesznek.
A módszer onnan kapta a nevét, hogy japánban találták ki a kezelés titkos összetételű alapanyagát, és ott évszázadokig az készíttethetett magának ilyet, aki meg tudta fizetni, vagyis kézenfekvő volt, hogy akinek ápolt, erős és fényes a körme, az a japán arisztokrácia tagja.

A japán manikűrt nem csak szakemberrel csináltathatjuk meg, lehet már komplett készleteket kapni hozzá, amely a csiszolókat, szarvasbőrt és a méhviaszt is tartalmazza. Szalonokban szokták javasolni, hogy a kezelést olajos-krémes tápláló kézápolással is egészítsük ki, mert ezzel lesz teljes körű a tápláló kezelés.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}