Extrém rátétek a körömfestéshez

Már semmin nem lepődünk meg, ha a körömfestés mikéntjéről, otthoni trükkjeiről van szó. Úgy is mondhatnánk, közkeletű szófordulattal élve, hogy már csak a mellékhelyiség ajtaját nem tesszük rá. De már biztos nem sokáig!

A kreatív körömfestők minden, a kezükbe kerülő tárgyat azzal a szemmel néznek meg, hogy felhasználható-e a mintákhoz. Így születtek a madártollas, préselt virágos vagy éppen újságpapíros körömminták.

A módszer egyszerű: fessünk egy alapozó réteget a körmökre. Attól függően, hogy milyen rátétet használunk, ez lehet natúr vagy ha átlátszik a rátéten, akkor válasszuk a kívánt színt. Erre jön egy vastag színtelen réteg. Ebbe illesztjük bele száradás előtt a madártollat, a szárított levelet, virágot, bátrabbak lepkeszárnyat vagy más lapos dolgot. Ügyesen eligazgatjuk, szétterítjük. Majd erre is jön egy színtelen fixáló réteg.

A rátét ráillesztése nem mindig egyszerű feladat. A madártoll alakját érdemes formára vágni, legalábbis azt a részt, amely a körömágyi részre kerül, mert utána már nehéz hozzáférni. A kilógó részeket körömollóval tudjuk a száradás után levágni. Nem gondolnánk, de madártollból a körmös üzletekben hihetetlen választék van. Nem csak formailag, vagy a "donor" fajtáját tekintve, hanem a színekben is: a natúrtól a különféle színárnyalatokig mindenféle kapható.

Az újságpapíros díszítésnél akkor is érdemes alapszínt választani, ha a teljes felületet be kívánjuk fedni papírral, hiszen az alatta-felette levő lakkrétegtől átnedvesedik és átüt rajta az alapozó réteg színe. Nagyon gondosan simítsuk el a papírt a körmökön, mert a gyűrődések nem szépek és törékenyekké is válthatnak.

extrame köröm
A kép csak illusztráció

Az összes rátétre igaz, hogy a vastagabbnak bizonyuló részeket (a toll szára, a virág porzórésze stb.) egyenletesen és résmentesen vonjuk be a fedőréteggel, mert különben megrepedezhet a külső felület és kitöredezhet-potyoghat az alatta levő dísz.

Legyünk bátran kreatívak a rátétek kiválasztásakor, választhatunk szalvétát, apró leveleket, és bármilyen lapos tárgyat. Kiegészítésül tesszük hozzá, hogy pl. a madártoll ötletet a gyártók is magukévá tették már, így lehet kapni madártoll hatású körömlakkot.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}