Felejtsd el – néha – az ecsetet! A beépíthető műkörömdíszítésekről

A műkörömépítési technológiák és a felhasznált anyagok fejlődésével újabb és újabb eszközök kerülnek a szakemberek kezébe, amelyekkel megvalósíthatják művészi elképzeléseiket a műkörmökön. A kizárólag festhető műkörmök hosszú évtizedei véget értek, napjainkban inkább a díszítési bőség zavara jellemző.

Az úttörőnek számító strasszok és kövek után megjelentek az akril figurák és hálók, a különféle 2D, majd 3D matricák, sőt a körömpiercing sem szokatlan. Az igazán jó, lelkes és szakmáját szerető műkörmös szakember érdeklődéssel követi a lehetőségeket és a trendeket, munkájának csak a fantáziája szabhat határt. Csillámos felületű kagylóból készült csiga, csillag, hullám, rombusz és egyéb formák, a strasszokat kiegészítő gyöngyök, összefüggő, méretre szabható gyöngysorok, megkönnyítik és nem utolsó sorban meggyorsítják a műkörmös munkáját. Számos színben elérhetőek.

Amikor praktikus megoldás a műköröm
Szintén a műkörmös dolgát egyszerűsítik a fóliák, hálók és matricák. Mindhárom képezheti a műköröm alapját is, de sokszor "főszerepet" kapnak a mintában, úgy, hogy csak kis darabokat használnak belőlük, formára vágva, alakítva.

A transzferfóliák különleges, 3D-s vagy színjátszó felületeket képeznek, a strasszfóliák felülete olybá tűnik, mintha az adott rész strasszokkal vagy gyöngyökkel lenne kirakva, a jégfólia olyan térbeli látványt ad, mintha jégbe fagyott ablakon próbálnánk átnézni.

A különféle hálók és csipkék megadhatják a háttér struktúráját, de különleges hangulatot adhatnak a körmöknek kiegészítő díszítésként is.

Dísz és/vagy praktikum? Miért jó a műköröm?
A kép csak illusztráció

A matricák piaca talán a legnagyobb a díszítőelemek sorában. Rendkívül széles választékban kaphatóak a stílus, a minta, a színek és a díszítés célja szempontjából is. Struktúramintától az indákon és a csipkefelületen át a konkrét és felismerhető díszítőelemekig (gyümölcs stb.) mindent beszerezhetünk, amit csak el lehet képzelni.

Régi ismerősünk, a csillám is "kinőtte magát": fóliából, műanyagból vagy különleges természetes szálakból készítenek nagy méretű hexagon vagy szálka formájú rátéteket, amelyekkel különleges csillámlást adhatunk az alkalmi körmöknek.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}