Férfias körömápolás

Természetes, hogy férfiak érzékenyebbek az esztétikai élményekre, míg a női nemet jobban érdekli a szépség elérése, megteremtése, annak ápolása, a szépségápolás eszközei, a lehetőségek és az újdonságok. Ugyanakkor azokkal a problémákkal, amelyekkel a nők nem szembesül, a férfiak is előbb-utóbb szembekerülnek, így teljes (volna) a létjogosultsága annak, hogy ők is, legalább alap szinten, ápolják a bőrüket, hajukat, körmüket.

A vonzó megjelenés alapja az ápoltság, így valószínű, hogy férfitársaink is, a maguk módján próbálnak eleget tenni a kulturált megjelenés követelményeinek, mégis nehezebb a dolguk, jogos, ha kissé elhanyagoltnak érzik magukat ezen a téren.

Nehezebb a férfiak dolga, hiszen úgy várjuk el tőlük a kellemes megjelenést, hogy közben fejcsóválva vesszük tudomásul, ha egy férfi kozmetikushoz, pedikűröshöz, manikűröshöz vagy fodrászhoz jár (különösen, ha komolyabb beavatkozásokat is végeztet, pl. hajfestés vagy ránctalanítás).
Érdekes, hogy ha egy kézfogás vagy valamilyen közös elfoglaltság során  fókuszba kerül a férfi keze, a nők alaposan megnézik maguknak és messzemenő következtetéseket vonnak le annak kinézetéből, mégsem akarnak szembesülni annak nyomaival, hogy manikűrösnél járt. Milyen alapon kellene tudnia az erősebbik nem képviselőinek egyedül jobban boldogulni, mint a nőknek?

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Természetesen a legtöbb férfi tisztában van a körömápolás alapvető lépéseivel és el is tudja végezni egyedül. Egy körömcsipesz segítségével rövidre vágja a körömlemezt, gyakran ugyanazzal a csipesszel az elhalt hámréteget vagy bőrkeményedéseket is eltávolítja. Van aki körömkefét is használ, de legtöbbször az “ápolás” ki is merül ennyiben.

Pedig a férfiak keze gyakran sokkal durvább igénybevételnek van kitéve, mint a nőké, ha fizikai behatás éri a körmöket (pl. szerelés közben), ha vegyi anyagoknak van kitéve (pl. bármilyen barkácsolás közben), a körömlemez hosszában vagy lemezesen széttöredezhet, beszakadhat, eltorzulhat, a kéz bőre kiszáradhat, tápanyag és vízhiányossá válhat.

A legtöbb kozmetikai és/vagy műkörmös szalon nincs felkészülve férfi vendégek fogadására, pedig biztosak lehetünk benne, hogy egyre komolyabb vásárlóerőt képviselnek ezen a téren is. Ha szalonunk szívesen látja a magukra adó úrvendégeket, jól teszi, ha jól láthatóan hirdeti, a bejárat környékén, észrevehető helyen felhívja a figyelmet erre a ritka szolgáltatásra.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}