Gomba vagy műköröm, ez itt a kérdés – 1. alapok

A műkörmökkel kapcsolatban korábban már írtuk, hogy ugyan bizonyos körömproblémák elfedésére, a hiányosságok ellensúlyozására alkalmasak, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy kizárólag egészséges körmökön szabad elhelyezni és hordani őket. Ezt a műkörmösök – a lelkiismeretesek mindenképp – tudják és figyelembe is veszik. Mit tegyünk, ha olyan körömproblémákkal küzdünk, amelyek akadályozzák a vágyott műkörmök elkészíttetését?

A körömgomba napjainkban sajnos népbetegségnek számít. A bőr- és egyéb gombásodásokkal együtt az immunrendszer meggyengülését jelzik, és ha egyszer beszereztük őket, sajnos nem könnyű megszabadulni tőlük. Ugyanakkor mégis azt ajánljuk, hogy az eltávolításukhoz ne gyógyszertári mérgeket, hanem otthon is megtalálható házi szereket alkalmazzunk, mert azok nem terhelik meg a szervezetet és valószínűleg hatékonyabbak is, hiszen nem elfojtják,  hanem nagy valószínűséggel maradéktalanul elűzik a betolakodókat.

Nagyon fontos, hogy a külsődleges kezeléseket belsőleg is megtámogassuk, együnk foghagymát, szedjünk grapefruitmag-olajat vagy más immunerősítő szereket és méregtelenítsünk is, pl. csalánteával!

A körömgomba a bőrfelületen, illetve a nyálkahártyákon jelentkező fertőzésekkel szemben azért makacsabb, mert a körmök alá fészkeli be magát, ahova nehéz eljuttatni a különféle gyógyító szereket, ezért azok kevéssé tudnak hatékonyak lenni. Ezért a körömgomba kezelésének első lépése, hogy vágjuk a lehető legrövidebbekre a körmöket (természetesen az egészséges határok betartásával, vagyis – különösen ebben az esetben, fertőzés idején – nagyon fontos, hogy ne sértsük meg a bőrt, körömágyat).

Lábápolás
A kép csak illusztráció

A körömápoláshoz érdemes fertőtleníteni az eszközöket és a beteg körmöket hagyni a végére, hogy ne vigyük át a fertőzést a még egészséges részekre. A fertőtlenítést kizárólag fém eszközökön tudjuk elvégezni, alkohollal, formalinnal vagy háztartási használatra kifejlesztett ultrahangos fertőtlenítő géppel.

A második lépés, hogy a gombás köröm felületét lereszeljük, amennyire tudjuk,  így a köröm megpuhul, áteresztővé válik. A kezelés előtt tisztítsuk ki a körmök alját, távolítsuk el az elhalt bőrt és körömreszeléket, -darabokat!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}