Ha valami nem stimmel... azaz hogyan javítsunk hibákat 1.

Ha romlik a körömlakk állagaNagy kérdés, hogy mivel hígítsuk a körömlakkot, ha a hosszú állás vagy a ritka használat során besűrűsödik. Vannak, akik lakklemosóval hígítják, nyilván ezt a lemosó fajtája is válogatja, néha törékennyé válik tőle a lakk, néha nem.

Akár ezt használjuk, akár direkt hígítót, cseppenként adagoljuk (pl. pipettával), keverjük össze és próbáljuk ki, mert ha túl sokat teszünk, nem csak lepattogós lesz, de fedni se fog rendesen. A tapasztalat szerint az acetonos lemosótól lesz törékeny, ha sikerül olajos, ápoló tartalmú lemosót vennünk, akkor garantáltabb a siker.

Másik lehetőség a besűrűsödött körömlakk hígítására a színtelen lakkal való feltöltés. Keressünk lehetőleg alapból híg állagú színtelen lakkot (lehet valamilyen ápoló vagy fedőlakk is), és azt töltsük a beszáradt lakk üvegébe.

Ha nem akarjuk semmivel keverni a besűrűsödött lakkot, próbáljuk ki azt, hogy pár percre forró vízbe állítjuk az üvegét, jó alaposan összerázzuk-ütögetjük és utána kezdjük használni.

Ha nem jól sikerült a festés

Korábban már ejtettünk szót arról, hogy ha száradás közben megsértjük a lakk felületét, akkor hogyan kell korrigálni: cseppentsünk egyetlen csepp lemosót a sérülésre, és hagyjuk, hogy magától elterüljön.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Előfordul azonban, hogy nem „hiba” következtében, hanem a körömfestés technológiájából adódóan van szükségünk korrigáló eszközre. Ilyen lehet a vizes márvány, azaz water-marble körömfestés is, amelyet ugyan érdemes úgy kezdeni, hogy cellux-szal körbetekerjük az ujjainkat (természetesen a körmöt kivéve), de ettől függetlenül is kerülhet lakk az ujjaink bőrére.
Az ilyen javításokat – ha nem akarunk beruházni – megtehetjük lemosóba mártott fülpálcikával vagy ecsettel is, de az igazán profi megoldás a körömlakk javító toll vagy stift használata.

A stiftnek általában cserélhető a hegye, arra az esetre, ha elkopik vagy túlságosan elszíneződne. Próbálkozhatunk a színes vagy koszos rész óvatos levágásával is, akkor egy-egy hegy élettartama megnövelhető.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}