Ha valami nem stimmel... azaz hogyan javítsunk hibákat 2.

Lepattogó körömlakkok
A legbosszantóbb jelenség a lakkimádók számára, hogy az otthoni festés után még a legjobb minőségű körömlakk is 4-5 napon belül pattogni kezd. Sokan vannak, akik pont emiatt szoktak rá a műköröm hordására, mások műköröm hatású körömlakkot választanak, amely vastagabb – és így tartósabb – réteget képez a körmön.

Hogyan növeljük a körömlakk tartósságát?

Ha festés előtt a körmöket alaposan zsírtalanítjuk és hagyjuk megszáradni, jobban tud tapadni a felvitt festékréteg. Érdemes alapozó lakkot használni, amely nem csak védi a körmöket az elszíneződéstől, hanem kiegyenlíti az egyenetlenségeket és szorosabb tapadást biztosít a színes lakk számára. A színes lakkból használjunk két réteget, az egyiket vékonyan, a másikat vastagabban vigyük fel. Végül fixáljuk a munkánkat fedőlakkal. Minden egyes réteget hagyjunk alaposan megszáradni!

Ha mégis lepattog

Kis találékonysággal azonban ebből a hátrányból akár előnyt is kovácsolhatunk, hiszen többféle módja is van annak, hogy a lepattogzott festékhiányos részt eltakarjuk vagy feldobjuk.

Nagyon divatos most a körömvég eltérő színezése: fémes krómos lakkal, de akár csak eltérő színnel óvatosan húzzuk ki a köröm élét és a végződéseket (függetlenül a mosolyvonaltól, inkább annál keskenyebben).

Sokan próbálkoznak a lepattanás kijavítására oly módon, hogy a „folytonossági hiányra” cseppentenek egy cseppet az eredeti lakkból.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Ez általában azért nem jó megoldás, mert ezen a helyen sokkal vastagabb lesz a lakk mint máshol, és a fénye is más lesz a cseppnek. Létezik azonban egy olyan körömfestés, amely ezt direkt kihasználja, és pontosan olyanra festi a körmöket, minta festékbe mártottuk volna őket.

Így a körmeid végeit fesd eltérő színűre az alapszínhez képest, úgy, hogy a köröm hosszával párhuzamos ecsetmozdulatokkal dolgozol, majd fogj egy „pöttyözőt” (később írunk róla), és fess festékcsurgásokat is az új szín felől a régi lakk felületére.
A lepattant helyekre vigyünk fel színtelen lakkot és illesszünk bele flittert vagy szórjunk oda óvatosan csillámport. A foltokban felvitt csillámos-kristályos-fémes ragyogás szintén nagy divat most.

Örök divat a pötty, de az idei év az őrült pöttyözés időszaka. Eltérő méretű és színű pöttyök kavalkádját is varázsolhatjuk a körmeinkre, de ha úgy jobban tetszik, tegyünk egyforma méretű/színű pöttyöket. Kiváló eszköz a pöttyözésre a radírvégű ceruza gumijába szúrt nagy gömb fejű gombostű vége.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}