Lakkok, amelyek nem a színezést szolgálják 1. – alap- és ápoló lakkok

Különleges lakkokról, és likvidekről lesz most szó, a köröm-szépségipar olyan fejlesztéseiről, amelyek a szép és tartós körömfestést, illetve kezünk-bőrünk-körmünk egészségét szolgálják.

Nézzük, milyen kiegészítő termékeket kínálnak számunkra az innovatív gyártók!

Tulajdonképpen a színes lakkok közé is sorolhatnánk a körömerősítő lakkokat, bár a legtöbb esetben színtelenek vagy igen halvány árnyalatokkal rendelkeznek. A céljuk nem a dekorálás – bár általában magas fényt adnak a körmöknek – hanem a körömlemez táplálása és erősítése különféle ásványi anyagok (pl. kalcium, kovasav) és növényi hatóanyagok (pl. alga, keratin) révén, valamint a lakkréteg által adott tartás segítségével. A teljesen átlátszó színtelen folyadékon kívül találunk lilát, rózsaszínt, zöldet, vagy olyat is, amiben kis színes kapszulák vannak, amelyek a használat során oldódnak fel.

Mindenki, aki rendszeresen fest körmöt, ismeri az alapozó lakkok vagy alaplakkok családját. Alapvető szerepük, hogy megakadályozzák a köröm elszíneződését az erős árnyalatú körömlakkok alatt, de a nagyra törő gyártók sok más szerepet is adtak ezeknek a termékeknek az idők során. Így születtek a különféle felület-kiegyenlítő vagy simító (ridge-filler), tapadás elősegítő (laquer lock) stb. alaplakkok.

Alapozóként és önmagukban is használhatóak a számtalan különféle problémára megoldást kínáló gyógylakkok, likvidek és tinktúrák: lemezesen törő, függőlegesen beszakadó, kiszáradásra hajlamos, gombásodásra hajlamos, elszíneződésre hajlamos, benövésre hajlamos körmökre és számos egyéb problémára találhatunk változatos megoldásokat a különféle gyártók kínálatában.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Az egészséges köröm növekedését is serkenthetjük, különféle vitaminos és egyéb tápláló készítményekkel, illetve ápolhatjuk a körömágyat és a környező bőrfelületet.

Sok multifunkcionális termék is elérhető (2, 3, 4 sőt több “in one”). Ilyenek a köröm erősítő és keményítő egyben, alap és fedőlakk egyben vagy kiegyenlítő, alaplakk és fedőlakk egyben stb..

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}