Márványos körmök többféleképpen

Manapság nagyon divatos az a látvány, ami nem az, aminek látszik. Ilyenek a kőnek vagy fának látszó műanyag felületek, a fémnek látszó kerámia vagy fafelületek és sorolhatnánk. A körömfestésben is utat tör magának ez a trend: a márvány, azaz kő-festés divatja. A metódus bármilyen színnel kivitelezhető, de a legelterjedtebb a türkiz követ imitáló verziója.

A márványos körmöket többféleképpen is elkészíthetjük, próbálkozzunk kedvünk és érdeklődésünk szerint, hogy megtaláljuk azt a módszert, amely a legszebb eredményt tartogatja a számunkra. A márványos körmök elkészítésének első lépése minden esetben az alapszín felvitele. Vigyünk fel a színes lakkból két réteget, vagy egy alapozó fehér réteget és arra a színt.

Ami majd a befejezést illeti, a márványozásos technikáknál – különösen ha türkiz alapon használunk feketét – igen jól tudnak mutatni a fémes kiegészítő színek. Pettyenthetjük az alapkörömre, vagy a szivárványos technikánál cseppenthetjük a víz felszínére is.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Fólianyomda

 A legegyszerűbb márványosítás úgy történik, hogy kicseppentjük a fekete vagy más színű, a márvány erezetének színét adó körömlakkot. Fogunk egy darab átlátszó konyhai fóliát (folpack), összegyűrjük és a gombóc egyik oldalát beletunkoljuk a festék cseppbe. Először próbáljuk ki, hogy milyen mintát ad: nyomjuk egy üres papírlapra, majd ha tetszik, nyomjuk a körmünkre, mint egy nyomdát.
Haladjunk végig az összes körmön, majd végül vonjuk be a művünket átlátszó fedőlakkal.

Márványfestés vizes szivárvány-technikával

Kicsit macerásabb csak ez a módszer. Ebben ez esetben is kezdjünk az alapszín felvitelével. Vegyük magunk elé a szokásos vizes tálkát, benne langyos vízzel, majd cseppentsünk bele egyetlen csepp feketét (vagy amivel a márvány hálózatát akarjuk festeni). Amikor elterült a csepp, szórófejes flakonból fújjunk a víz színére 70%-os alkoholt. Ettől a festék képezte felület töredezetté, szakadozottá válik.
Erre nyomjuk rá felülről a körmünket, süllyesszük a víz alá, szedjük össze kis pálcával a maradék festéket a víz felszínéről. Távolítsuk el a bőrünkre került felesleges festéket, majd menjünk át színtelen lakkal a körmökön, hogy tartást és mélységet adjunk a mintának.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}