Menyasszonyi műkörömdivat II.

A menyasszonyi ruhákhoz illó körömminták divatját természetesen a ruhaköltemények trendjei diktálják. Előző cikkünkben a divatszíneket jártuk körül és melléjük tettük a körömminták lehetséges módozatait. Most nézzünk körül a fazonok és stílusok tájékán, és menet közben fedezzük fel a hozzájuk illő körmöket is!

Menyasszonyi ruhadivat – fazonok, stílusok

Az idei évben tulajdonképpen minden fazon divatos. Bátran választhatsz az alkatodhoz és temperamentumodhoz illő ruhát, nem fogsz idejétmúltnak látszani! Sőt, a klasszikus fazonok olyan trükkökkel készülnek el újra, amelyek határtalan rafinériával formálják optikailag az alakot.

Empire, a modern klasszikus

Nagyon közkedveltek a lágy esésű anyagokból készült klasszikus, empire stílusú modellek, amelyek görög és római gyökerekből táplálkoznak, sőt elvétve egyiptomi motívumokkal is dolgoznak. Ez a stílus szereti a gazdagon díszített, veretes részleteket, az aranyat és a csillogó kristályokat is. Ugyanakkor nem jellemző rá a szigor és merevség, inkább játékos és lágy alapanyagokkal dolgozik.

A körmökön bátran alkalmazzuk a pasztellszínű alapokon az aranyat és a kristályokat. A nemesfémet felvihetjük fólia, aranyszál vagy csillám formájában is. A tiszta és világos felületek és a gazdagon díszített foltok kontrasztja dinamikussá, ugyanakkor rendezetté teszi a körmeinket.

Lábápolás
A kép csak illusztráció

A buja déli

A flamenco stílus népszerűsödése idén találkozik az élénk színek divatjával, így ne csodálkozzunk, ha lila vagy piros színű fodros ruhában pompázó menyasszonyokkal találkozunk. A délies temperamentumot idéző ruha felül testhez tapadó, csípőtől lefelé több sorban fodrokból áll. Merész felvágásával lehetővé teszi, hogy a menyasszony lába minden lépésnél kivillanjon.

A ruha temperamentumához igazodik a körmök mintája is. A flamenco fazonhoz bátran válasszunk merész vonalvezetésű, karakteres színű, gazdagon dísztett fazonokat. Kiválóan illenek ide a burjánzó, délies virágminták vagy az indás díszítések és a színes strasszok is.

Kétféle stílus a század elejéről

Az 1920-as éveket idéző, derékban húzott A-vonalú aljjal rendelkező fazonok, vagy az egyenes "charleston" szabású ruhák is feltűnnek az idei trendben. Ezeket a menyasszonyi divatban általában a fehér árnyalataiban látjuk viszont. Míg az előbbi a szűzies és visszafogott asszony szimbóluma, az utóbbi a játékos és bohém nőknek való.

A hozzájuk illő körömdivat is a stílushoz igazodik. Az előbbihez az örök francia, leheletnyi strasszos, csillámos vagy ezüst díszítéssel tökéletes, kiegészíti a romantikus-kislányos ruhákat. Az utóbbi elvisel egy kis "formabontást" (pl. visszaköszönhetnek a körmökön a ruha strasszai vagy bojtjai), de ehhez se ajánlunk túl merész formákat vagy rikító színeket.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}