Mit tehet a kezéért egy igényes férfi?

Azt gondolná az ember – és különösen hajlamosak erre a férfiak, akik mindent szeretnek egyedül megoldani – hogy bizonyos dolgokat az ember magától is tud. Fogni egy körömcsipeszt és tövig vágni vele a körmünket nem ördöngösség…

Pedig köröm ápolásának ugyanúgy megvan a maga helyes technikája, mint a fogmosásnak is, amelytől való hangsúlyos és tartós eltérés bizony következményeket vonhat maga után.

Persze, hetente járni manikűröshöz, nyilván sokak számára fölösleges pénzkidobásnak számít, de néhány hetente, havonta az erősebbik nem képviselőinek is érdemes volna szakember kezébe adni a kezüket, és közben megkérni őt arra, hogy avassa be őket a házi körömápolás rejtelmeibe. A kellemes és jól használható körömhossz, a megfelelő és benövésmentes forma, valamint a körömágy bőrének ápolása nem igényel különleges ismereteket vagy eszközöket, de egyszer meg kell tanulni, hogy lehet jól csinálni.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

A férfiember is kaphat kényeztető kezeléseket a manikűrösnél. Ilyen lehet a kissé félrevezetően “francia körömápolás”-nak nevezett kezelés, amelynek során nem ollóval vagy csipesszel, hanem oldószerrel, különleges kíméletességgel távolítják el a bőrkeményedéseket. Ez nagyon kellemes lehet a férfiak erős fizikai igénybevételnek kitett kezének, hiszen a bőr állandó ollóval vágása növekedésre készteti a bőrt, míg a leoldásnál ez a késztetés elmarad.

Ha a köröm van rossz állapotban – kiszáradva, berepedezve, lemezesen szétválva – kiváló ápolást nyújt a japán manikűr. Ez egy olyan módszer – korábban már írtunk róla – amelynek során méhviaszt dörzsölnek a köröm felületébe. A kezelés táplálja a szöveteket, erősíti a körmöket. Az eredményeként ugyan fényes felületű lesz a köröm, ha ez zavaró az urak számára, nem fontos teljes fényesre kipolírozni.

Otthon is érdemes táplálni a kezek-körmök sejtjeit. Ezt egyrészről megtehetjük az élelmiszereink helyes megválogatásával, más részről külsőleg, körömbőr-olajok és körömerősítő szerek alkalmazásával. Érdemes férfi létünkre is időnként kézápoló krémet használni, különösen, ha valamilyen nagy igénybevételt jelentő munkát végeztünk a kezeinkkel.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}