Színes körmök, vidám nyári minták 1.

A nyár a színek vidám forgatagának időszaka. Most különösen, hiszen nem csak divatszíneink vannak, hanem egyenesen divatszivárványaink, ugyanis idén nagyon divatos, ha a divat több színét is együtt tesszük a toalettünk részévé. Nézzük, hogy jelenhet ez meg a körmökön!

Szivárványok

Ombre

Még mindig divat az ombre, a haj, a ruhatextil-festése és a körömminták területén is. Erről írtunk már korábban, hogy hogyan kell elkészíteni: alapszínre festjük a körmünket, majd azt a színt, amiből az átmenetes réteget akarjuk festeni, egy üveg vagy műanyag lapra cseppentsük le, és egy szivaccsal kissé kenjük szét, majd a köröm vége felől óvatosan tunkoljuk rá a megszáradt alap lakkrétegre, úgy, hogy a köröm vége felé „tömörebb” legyen a festés, a közepe felé pedig levegősebb.

Ami a színeket illet, az ombre lehet egyszínű (ilyenkor ugyanannak a színnek a világosabb és sötétebb árnyalataival dolgozunk), két színű (ilyenkor általában egy sötét és egy világos színt választunk), de az idei nyár jegyében akár három vagy több színű is, ilyenkor az átmenetes részt több színű lakkból állítjuk össze (figyeljünk, hogy előbb mindig száradjon meg a réteg a következő felvitele előtt, az alaprétegre először a legvilágosabbat, a végén pedig a legsötétebbet vigyük fel, hogy fedjék egymást a felvitt rétegek).

Változó szivárványok

Válasszunk ki annyi színt, amennyi van, amennyi egymáshoz illik a készletünkből, vagy amennyit látni szeretnénk a körmeinken. Van aki pasztellszínek különféle árnyalataival szereti ezt a mintát elkészíteni, van aki különböző pasztellszíneket választ (két-háromból is szép lesz már), és van aki két – egy sötét és egy világosabb – teli színből találja izgalmasnak.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Vigyük fel az alapszínt és hagyjuk megszáradni. Válasszuk ki a következő színt, és ezzel kb. a köröm felétől (vagy picit kijjebbtől kezdve) húzzunk három egymás melletti sávot, méghozzá úgy, hogy „lebökjük” az ecsetet a köröm felszínére, majd a körömvég felé, az oldalsó körömággyal párhuzamosan, szép egyenletesen végighúzzuk. A középsőt nem pontosan mellé, hanem kicsit feljebb vagy lejjebb kezdjük el, és a harmadikat ezekkel egy vonalban. A végén igazítsuk ki a köröm végére eső részt, hogy szépen, telin fedjen.

Technikailag mindegyik körmöt így pingáljuk, a színeket pedig tetszés szerint váltogassuk, ha úgy tetszik, mindegyik körmön eltérő összeállításban. Ha csak két színt használunk, ügyeljünk, hogy mindig váltva kövessék egymást.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}