Színes körmök, vidám nyári minták 2.

CsíkokZizzent csíkosAz ún. fan brush segítségével tudjuk a következő mintát nagyon egyszerűen elkészíteni. A fan brush a legkülönbözőbb méretekben kapható ecsetforma, amelynek az a jellegzetessége, hogy az ecset szőreit legyező alakban elterítve rögzítették a szárhoz. Emiatt úgy lehet vele festeni, mintha számos nagyon vékony ecset lenne egymás mellé rögzítve.

Vigyük fel az alapszínt a körmökre, és amikor megszáradt, a szivárványhoz felhasználni szándékozott színekből cseppentsünk egymás mellé, nem nedvszívó (műanyag vagy üveg) felületre.
Mártsuk az ecset szélső szálainak leghegyét óvatosan a festékbe, majd keresztirányban kezdjük el felvinni a csíkokat a körmünkre, mindig az oldalsó körömágy felől, azzal párhuzamosan tartva az ecset síkját.
A következő szín előtt mindig mossuk ki körömlakklemosóval az ecsetet és itassuk le. Ezzel a módszerrel annyi színt viszünk fel, és olyan sűrűre csináljuk a csíkozást, ahogy tetszik.

Marble vater, azaz „mártogatós” körömfestés

Többször ejtettünk már szót erről a technikáról, de eddig mindig íves, virágos mintázattal kapcsolatban, pedig csíkozni is szépen lehet vele. Ráadásul ezzel a módszerrel nem kell minden körmöt külön csinálni, így emiatt is szerethetőbb.
Nem írjuk le részletesen a technikát, csak a csíkok előállítását: cseppentsük a víz felszínére a színeket, ahogy tetszik. Ha kész vagyunk, a fapálcával először a kör közepétől két pontosan ellenkező (szemben levő) irányba, kifelé irányulva húzzunk egy-egy sugarat. Majd az így kialakult tengelyen, az egyik végétől szép sorjában, egymáshoz nagyon közel húzzunk merőlegeseket, mindig az ellenkező irányból kezdve húzni (azaz cikkcakk haladva), kívülről befelé, végig a túlsó széléig. Így szép vékony csíkok sorozatát (szinte mint egy vonalkód) kapjuk meg, amelybe egyszerre akár három körmöt is belemárthatunk (a csíkok irányát válasszuk ki).

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Csíkozás lapos ecsettel

Lapos ecsetünket először mártsuk vízbe és lapítsuk el, amennyire tudjuk, a két ujjunk között. Cseppentsünk egy csepp sötétebb és egy csepp világosabb lakkot nem nedvszívó felületre. A lapos ecset egyik csücskét mártsuk az egyikbe, majd fordítsuk meg, és a másik csücskét óvatosan mártsuk a másikba. Így, ha az ecset síkjával merőlegesen vonalat húzunk vele, akkor a széles sáv egyik széle sötétebb, a másik pedig világosabb lesz. Ha a köröm hosszára merőlegesen, vagyis az egyik oldalsó körömágytól a másikig csíkot húzunk vele, majd lejjebb még egyet, majd... ameddig kifér,

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}