Téli minták otthon 1.: szivacstechnika

Két nagyon egyszerű és most nagyon divatos technikát szeretnék bemutatni nektek, amelyeket téli minták készítésére is alkalmazhatok.Az egyik a szivacsos technika, amelynek segítségével a most olyan nagyon divatos ombre lakozzást is el lehet készíteni (többek között). A procedúra kétféleképpen történhet, az egyik szerint a köröm kap egy alapszínt, amelyre szivacs segítségével hordjuk fel a minta színét.

A másik szerint az összes színt  (mondjuk hármat) szivaccsal hordjuk fel, mégpedig egyszerre. A látvány-béli különbség annyi, hogy a szivaccsal felvitt réteg felszíne gödröcskés, így az előbbi esetében a körömágy felőli rész sima lesz, a körömvég „rücskös”, míg az utóbbi esetében az egész köröm felülete egyenetlen, „szivacs mintás” lesz.

A szivacsos felhordást a legjobb, ha úgy csináljuk, hogy egy sima és fényes felületre (vagyis olyanra, ami nem szívja be, vagyis nem papír vagy textil), a körömlakkból csíkokat öntünk, egymással párhuzamosan, ahány színt használni szeretnénk (ha egyet, akkor csak egyet). Úgy egyengessük el a lakkcsíkokat, hogy összeérjenek.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

A szivacsot fölülről belemártjuk a foltba, de oldalirányba ne mozgassuk, csak tunkoljunk. A lényeg, hogy ne keveredjenek a színek, csak érjenek össze a szivacs alatt és a szivacson. Függőleges irányban leemeljuk a „lakktócsáról” a szivacsot.

Végül nyomjuk rá a lakkot a szivacsról a körmökre. Ez egy színnél inkább a körömvégre szokott kerülni, több színnél az egész körömöt festjük vele. Ez utóbbi esetben az egyik oldalsó körömágyra illesztjük a szivacson található színes sáv egyik peremét, majd hengerítő (a körömnek oldalirányú) mozdulattal rányomjuk a lakkos részt a körmökre (ezt a mozdulatot addig ismételjuk oda-vissza, amíg a szín teljesen be nem fedi a körmünket), majd a másik körömágyszélen elemeljük.

Téli minta lehet a hóesés, amelyet sötétkék alapon fehér szivacsozással készíthetünk el (és ezüst vagy fehér pöttyözéssel még élethűbbé tehetünk), de a piros alapon fehér festés is alkalomszerű. A hideg színek kombinálása hűvös hatást kelt minden esetben, ha ezek közé csillámos vagy fémes lakkot is választunk, kifejezetten jeges lesz a végeredmény.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}