Téli minták otthon 2.: vizes szivárvány technika

Ezzel a “márványozásnak” hívott technikával nagyon szép és látványos körmöket készíthetünk, a látszattal ellentétben könnyen, és szinte elronthatatlanul. Az évszakhoz és az alkalomhoz válogatva a színeket, bármikor csodás, egyedi és különleges mintákat varázsolhatunk magunknak a segítségével.

Sok eszköz és egy kicsit körülményes előkészület kell hozzá, de higgyétek el, megéri! Keressünk egy műanyag vagy üveg tálat, amelybe kényelmesen belefér egy kézfej és nem bánjuk, ha festékes marad. A tálat töltsük meg kézmeleg vízzel. Készítsük oda a felhasználásra szánt lakkok üvegeit, egy műanyag botot (szívószálat, evőeszközt stb.).

Szükség lesz még celluxra, ezzel körbe kell ragasztanunk a körmöt körülvevő bőrt, hogy ne fogja be a lakk. Két egyszerű lépéssel történhet ez meg: ragasszuk körbe az ujjunkat közvetlenül a körömágy és a köröm találkozásának magasságában, majd egy másik darab ragasztószalaggal “tegyünk kendőt” az ujjunk végére, vagyis az ujj két oldalát és az ujjvéget borítsuk be. Végezzük ezt el minden ujjunkon.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

A következő lépésben cseppentsünk a körömlakkokból egy-egy cseppet a víz felszínére, úgy, hogy a következő cseppet mindig a szépen szétterülő folt közepére helyezzük el. A színeket alkalmazzuk felváltva, legalább 6–8 rétegű folton folt színtócsát létrehozva ezzel. Végül a műanyag bottal kívülről befelé haladva, a folt közepe felé, osszuk „gerezdekre” annak a felületét. Így szép csillagos-szirmos-átmenetes foltfelületet képezünk.

Ezután válasszunk ki egy szép részletet, majd a körberagasztott ujjunkat fölülről fektessük rá erre a részre, aztán teljesen merítsük el az ujjunkat a vízben. A felületen úszó festékréteget távolítsuk el a műanyaggal, végül emeljük ki az ujjunkat. A következő ujj festéséhez a festékcseppentési procedúrát elölről kell kezdeni és a végén mindig el kell távolítani a maradék festéket. Végül távolítsuk el a ragasztószalagokat és kenjük át a körmeinket fényes vagy matt fedőlakkal.

Válasszunk téli színeket: a kék különböző árnyalatait fehérrel, vagy pirosat-zöldet-fehéret és „szúrjunk ki” az ablakra fagyott dérre és jégvirágokra emlékeztető ágas-bogas vagy pókhálós részleteket a festékfolton!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}