Vidám nyári minták nem különösebben ügyes kezűeknek

Sokan vagyunk vele úgy, hogy szeretnénk szép, divatos és mutatós körmöket készíteni otthon, de se az eszközeink, se a kézügyességünk nincs meg az ehhez szükséges kellékek közül. Nagyon tudunk örülni az olyan technikáknak, amelyek olyan ötleteket mutatnak meg, hogy a kézügyességtől függetlenül is készülhetnek klassz festéseink.

A mostani időszak különösen követeli ezeket az ötleteket, hiszen a divat szempontjából egyre inkább háttérbe szorulnak az egyszerű, egyszínű körömfestések, és egyre nagyobb teret nyernek a színes, változatos és ötletes minták. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy nem csak az festhet színes mintát a körmére, akit tehetséggel áldott meg a sors, de eszközök sem szükségesek különösebben.

A “zsiráf-folt technika”

Alapozzuk le a körmünket a kívánt színnel. Sok esetben egyenletesebbnek tűnik a teli szín felvitele, ha első rétegnek fehér lakkot viszünk fel. Ha kész az alapréteg, vigyünk fel egy újabb réteget az alapszínből, de olyan bőven mártott ecsettel, hogy a körmünkön “álljon a festék”.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Ha így teszünk, és nem várjuk meg, hogy megszáradjon, egy másik színű lakk rácseppentett pöttye a felvitt mennyiségtől függően terülni fog a körmünkön (ha nagyobb csepp, nagyobbra terül, ha kisebb, kisebbre). Az egymás mellé cseppentett festékcseppek között a határ megmarad (nagyon figyeljünk, hogy a cseppentős lakk ecsetjével ne érjünk a körömhöz), így a foltok a zsiráf mintájához hasonló látványt adnak ki. Bármilyen színpárral megcsinálhatjuk.

Csíkban csík

Ez a festés akkor néz igazán szépen, ha a felvitt csíkok egymásutániságában betartjuk az árnyalati sorrendet: azaz vagy sötétedő vagy világosodó rétegeket kenünk egymásra. A sötétedő sorrend esetén ki kell tesztelni, hogy a rendelkezésre álló lakkok megfelelően fedik-e egymást.

Fessük ki a körmöket alapszínnel, majd a köröm középvonala mentén nagyon lassú mozdulattal (és lehetőleg széles ecsettel) húzzunk egy széles sávot, amely alól csak az alapszín szélei látszanak ki (szükség esetén húzzuk át újra). Ezután húzzunk egy következő keskenyebbet, és ha van színünk és a minta alkalmas rá, még egy újabbat is.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}