A fehér lakkról

Azért gondoltam, hogy érdemes volna a fehér lakkról külön írni, mert idén megint nagyon divat, és a most trendi festésekben is nagyon sokféleképpen lehet felhasználni.

Annakidején amikor én először próbáltam ilyen világos színű lakkokat (fehéret, napsárgát, világoskéket), bizonytalan voltam benne, hogy jól néz-e ki. Nem tudtam, hogy megy-e a természetes színeimhez (szőke vagyok és kék szemű), vagy sápaszt-e, vagy mi.

Azóta olvastam a megoldás kulcsát: nagyon fontos, hogy olyan színárnyalatot válasszunk, ami a bőrünkhöz megy. A sárgákból, kékekből, rózsaszínekből mind léteznek hideg- és meleg jellegű árnyalatok, jó ha egyszer kinézzük magunknak, hogy melyek azok, amik a bőrünk árnyalatához passzolnak és onnantól ezeket keressük. Ne bízzuk magunkat a véletlenre, mert a boltban a rossz megvilágítás mellet, illetve az üvegben nem biztos, hogy olyan színárnyalatot mutat, vagy nem biztos, hogy megállapítható az illeszkedés.

A leírtak a fehér színre is egy-az-egyben igazak, és érdemes megpróbálni betartani, hiszen, ahogy kezdtem, ez a szín idén nagyon trendi, és kár volna egy csalódás miatt félredobni.

Nem is gondolnánk, de a fehérből is számtalan árnyalatban létezik körömlakk. Van hófehér, szürkésfehér, rózsaszínesfehér, lilás- és kékesfehér, csontfehér (sárgás), gyöngyházas és még sorolhatnánk.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Ezek az árnyalatok természetesen csak leheletnyire látszanak benne, és főleg akkor lehet észrevenni, ha egymás mellé tesszük őket. Ugyanakkor feltűnően máshogy mutat ugyanazon a kézen az egyik és másik, az említett bőrszín-lakkárnyalat illeszkedés miatt.

Ami még eltántoríthat a fehér lakk használatától az az, ha nem elég pigmentált lakkot választunk. Az ilyen világos színeknél alapvető, hogy a felvitt lakk ne legyen csíkos, pedig ha nem elég sűrű a szín, akkor többszöri áthúzással lehet csak felvinni, aminek eredménye az lesz, hogy mindig csíkos marad.

Hova is hordhatunk fehér körömlakkot? Gyakorlatilag mindenhova! Tévedés azt gondolni, hogy túl ünnepélyes vagy túl meghatározó a stílus szempontjából. Ugyanolyan jó egy tornacipős-pólós felszereléshez, mint egy fehér inges/blúzos városi viselethez.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}