A fültisztító pálcika 4 felhasználása körömfestésnél

A fülpiszkáló, azaz a fültisztító vattapálcika nagyon praktikus eszköz, hiszen mind a sminkelés, mind a manikűrözés, mind a körömfestés során számtalan dologra használható.

Ezért mindenkinek érdemes otthon tartani, még akkor is, ha magával a fül ilyetén tisztításával nem is ért egyet.

Nézzük, mi mindenre alkalmazhatjuk ezt a sokoldalú eszközt!

  1. Bármilyen mintát is festünk a körmünkre, gyakran előfordul, hogy nem csak a köröm felületére kerül festék, hanem a körömágyakra is. A körömlakk-lemosóba mártott fülpiszkáló kiválóan alkalmas arra, hogy óvatosan, akár a köröm széléhez egészen közel eső, vagy éppen bőrhajlatba került festékcseppeket és -csíkokat letöröljük vele. Dörgöljünk is, ha kell, de vigyázzunk, hogy nagyon könnyed mozdulatokat alkalmazzunk, mert ha megcsúszik, bizony beletörölhet vagy beletúrhat a szépen felvitt lakkfelületbe.
Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció
  1. Aprócska vagy éppen lapos díszítőelemek felemelésében nagy segítségünkre lehet a fülpiszkáló, ha benedvesítjük. Például, ha fóliával díszítünk, ha csillámot, flittert, glittert akarunk egyenként a körmökre tenni, a nedves fülpálcika pont annyi tartóerőt jelent, és pont annyira könnyen engedi el a piciny díszt, amennyire kell.
  1. A fülpiszkáló kiváló egy felület elsimításához, a légbuborékok kisimogatásához is. Pl. ha olyan körömmintát csinálunk, amelyben háló, fóliafelület, matricafelület vagy újságpapír-felület van, annak felemelésében, felhelyezésében és eligazgatásában is nagy hasznunkra lehet egy masszívra pödört fejű vattapálcika. A water marble körömmatrica felhelyezésekor is kiváló szolgálatot tesz.
  1. A fülpiszkálóval díszíthetünk is. Tömör fejű (szorosra csavart végű) fülpiszkálót ha körömlakk-lemosóba mártunk, akkor beletörléses technikával negatív mintákat készíthetünk a frissen festett körömlakk-felületbe. Fontos, hogy frissen festett legyen, hiszen a több napos lakk már megszárad annyira, hogy csak nagyon nehezen (sok dörzsöléssel, sok lemosóval) lehet beletörölni és nem biztos, hogy szép lesz. Válasszunk egyszerű és tömör mintákat, a bumszli fejjel nem nagyon lehet indákat és részletgazdag dolgokat kreálni, de szívecskét, kockát, rombuszt stb. mindenkinek sikerülni fog.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}