A gél lakkos körmök mintázása

Francia: A francia az egyik legnépszerűbb minta, így nagyon fontos, hogy el tudjuk készíteni otthon is, a rendkívül népszerű lakkzselével is.

Az elkészítés lépései olyan nagyon sokban nem különböznek a sima lakk elkészítésétől, csak a folyamatot ki kell tudnunk egészíteni az előkészítés és a köztes lámpázások lépéseivel. Itt most egy mintát mondunk, de tudjuk, hogy a francia festés elkészítésére számtalan technika létezik (mi is bemutattunk jópárat), így kedvetek szerint alakítsátok át azokhoz.

Bufferrel bolyhozzuk elő a körmöt (persze a körömágy előkészítése: feltolás és felkaparás után), majd ugyanezzel a bufferrel a szélét is bolyhasítsuk. Kenjük fel a nail prepet a körömlemezre és az élére is, pár pillanatot várjunk amíg levegőre megszárad, majd vigyük fel nagyon vékonyan az első réteget, úgy, hogy a köröm élét is fessük be, majd lámpázzuk meg (a kötési idő természetesen a lámpa teljesítményétől függ). A franciához választhatunk átlátszót, rózsaszínt, testszínűt, bézst tetszés szerint. Ha erősebb színt akarunk, vigyünk fel egy újabb réteget is és ezt is lámpázzuk meg. Vigyázzunk, hogy tényleg vékony rétegekkel dolgozzunk, mert megráncosodhat a lámpa alatt!

Francia gél lakk

Vigyünk fel egy réteg fényzselét, azt is lámpázzuk le, majd a francia vég felvitele előtt kicsit bolyhozzuk meg a szabadvég felszínét. Fehér (vagy bármilyen igény szerinti színű) gél lakkal csináljuk meg a francia véget (sablonnal, szabad kézzel, keskenyen, szélesen), lámpázzuk, majd vigyünk fel egy újabb fényzselé réteget és azt is lámpázzuk. Végül töröljük le a ragacsos réteget fixálóval.


Csillámok felvitele
Vigyük fel az alapszínt a fent leírt lépéseket alkalmazva, két rétegben, rétegenként lámpázva. Végül vigyük fel a fényzselét, majd azt is lámpázzuk. Ez után csak arra a részre vigyünk fényzselét, ahova a csillámokat szánjuk. Fogjunk egy narancspálcát, mártsuk bele finoman a körmön levő még, képlékeny fényzselébe, majd mártsuk a csillámok közé. A pálcára ragadt csillámokat finoman oszlassuk el a körmön, ahova a fényzselét kentük korábban, végül lámpa alatt kötessük meg. Ha sűrűbben szeretnénk a csillámot, vagy térhatást szeretnénk elérni, vigyünk fel újabb réteg fényzselét és az előbb ismertetett módon illesszünk bele csillámokat, majd végül lámpázzuk meg. Végűl cleanerrel fixáljuk.

Francia gél lakk színek, egyetlen szettben >>

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}