A lenövésmentes körömmintákról

Ha szakemberhez járunk műkörmöt készíttetni (legyen szó épített vagy tipes körömről), esetleg géllakkot csináltatunk időről időre, mindig problémát jelent a körmök növekedése

Sajnos a tipes műkörmöt le kell venni, ha lenő, de a zselés műköröm és a gél lakk alkalmas arra, hogy „utántöltsük” (vagyis inkább bízzuk szakemberre). A belső körömágytól a növekedéssel a festékréteg folyamatosan távolodik, és a keletkező résbe ugyanazt az anyagot töltik, amelyből a köröm/körömminta készült. Így pótolható a lenövő plusz réteg a körmökön. Az épített/zselélakkozott köröm esetében nem lehet egészen a körömágyig húzni az anyagot, mert ha véletlenül a bőrhöz ér, akkor fellevegősödhet.

Alapvetően azokat a mintákat nevezzük lenövésmentesnek, amelyeket ha épített körömből készítenek el, akkor nem kell lenövés esetén leszedni, hanem probléma nélkül (és láthatatlanul) pótolhatók, javíthatók. Ilyenek lehetnek az egy színű körmök, a francia minden változata, a negative space minták bizonyos fajtái stb.

Vannak azonban olyan minták, amelyek kihasználják a lenövés okozta rést, így bolondos irányt adva egy permanens problémának. Az évek óta divat a fordított francia lakkozás, amelynek egyik változata az, ahol az egyszínű körömlemez körül vékony más színű csík fut körbe. Könnyen lehet, hogy ennek az ötlete is onnan származik, hogy a manikűrös próbált mit kezdeni a lenőtt műkörömmel...
Lenőtt színes körmökön (feltéve ha nem túl hosszúak) rajzolhatunk negative space (csak itt nem alatta, hanem fölötte lesz a színtelen réteg) muffinokat és egyéb kis kör alakra alapozott mintákat, amelyek egy része (pl. a muffin tetején található cukordíszítés) már átnyúlik a lenőtt részre.

Nézzük, hogy újabb festés nélkül mit kezdhetünk még a lenövéssel!

A lenőtt részre, némi színtelen lakk felkenése után kiválóan elhelyezhetünk gyöngyöket, strasszokat és kristályokat, esetleg apró fémgömböket is. Az utóbbi évek egyik formabontó trendje volt a felkent és körömlakklemosós szivaccsal csak félig letörölt körömlakk – mint körömminta. Ennek fordítottja a lenőtt köröm az extravagánsok számára jól használható, ebben az esetben azonban igyekezzük kihangsúlyozni a lenövést (cakkozzuk ki a szélét, töröljünk bele leoldóval stb.)

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}