A manikűr kiegészítése: tetoválások ujjon-kézen

Sajnos egyre hidegebbre fordul az idő, ezért kénytelenek vagyunk úgy öltözködni, hogy egyre kevesebb bőrfelület látsszon ki belőlünk. Ugyanakkor ennek folytán egyre nagyobb hangsúly kerül a kezeinkre, mint az esztétika, nőiesség forrásaira, így bátran elkezdhetünk különleges kiegészítőket is becsempészni a manikűrünkbe.
Korábban többször írtunk már a körömágy és kézfej tetoválásáról, mint a körömfestést kiegészítő lehetőségekről. Akkor azonban csak úgy került szóba, mint egy állandó lehetőség a kézfej díszítésére (tartós tattoo). Most viszont szeretnénk bemutatni néhány lehetőséget arra, ha alkalmilag (esetleg Halloween-partira, bálba vagy a téli ünnepek során) szeretnétek igénybe venni ezt az extra kiegészítőt.

Az egyik „kézenfekvő” lehetőség a henna. Tudjuk, hogy a henna esetében kétfajta pasztát használnak, ezek közül a tiszta pép barnás színt ad, de létezik az ún. fekete henna is. Előfordulhat, hogy ez utóbbi jobban megy a manikűrünkhöz, de érdemes vigyázni vele, mert a fekete hennapép nem kizárólag növényi összetevőket tartalmaz. Ha nem megfelelő gondossággal összeállított terméket használunk, allergiás reakció, bőrgyulladás lehet a vége.

A tiszta hennapép, amely a zöld növény szárított, porított alapanyagából készül, barna színben fogja meg a bőrt. Mivel a kézen vékonyabb a bőr, előfordulhat, hogy a festés sötétebbre sikerül mint más bőrfelületen és tartósabb is lesz, viszont arra is számítani kell, hogy ha elkezd lekopni, érdekes árnyalatokat produkálhat (nem csak világosbarna, de a végén narancsos is lehet, és persze nem egyenletes).

Nyugat-Európában, és persze hazánkban is felkapott dologgá kezd válni a különféle csillámpépekkel készített fehér vagy menyasszonyi hennafestés. Ennek mindössze annyi köze van a hennához, hogy ugyanúgy kis hajtogatott tölcsérből viszik fel, ugyanazzal a nyomós-tunkolós technikával, és akár ugyanolyan keleti motívumokkal. A nagy különbség azonban az, hogy a csillámkrémes henna nem fogja meg a bőrt, ez addig működik, amíg maga a krém a bőrön marad, ellentétben a hennával, amely a pép leszáradása és lepergése után adja ki igazi szépségét.

Az ujjak és a kézfej díszítésének kiváló és kényelmes díszítési módja a lemosható tetoválások alkalmazása. Az eldobható tetkók hasonlóak azokhoz, amelyeket a gyerekek találhatnak a cukros/rágós csomagolásokban, a felhelyezése rendkívül egyszerű. Természetesen a felnőttek számára nagyon szép, igényes, esztétikus mintákkal lehet kapni ezeket – például a Moonbasa Nails webáruházban is –, méghozzá változatos stílusokban és különböző színekben.

Ha megy a manikűrhöz, érdemes kipróbálni az arany, ezüst, platina és egyéb fémekkel készült változatokat is, de ezek között is fellelhetünk fehérrel, csillámokkal vagy más színekkel dolgozó mintákat, bár a teljesen színes nem jellemző.

A lemosható tetoválások közül – ha a kezünkre akarjuk felhasználni – érdemes olyanokat választani, amelyek aprólékos mintával készülnek, mert ezekből kivághatunk kisebb részleteket, amelyek akár egy körömágyon is jól mutatnak.

A lemosható tetoválás felhelyezése úgy történik, hogy el kell távolítani a védőfóliát, a helyére kell illeszteni a tetoválást, majd a hátoldalául szolgáló kartont nedves szivaccsal kissé megvizezni. Át kell áznia, de ne csöpögjön, mert elmozdulhat a papír vagy elfolyhat a festék. A nedvesítés után simítsuk alaposan rá a kezünkre a kartont, majd egy határozott mozdulattal húzzuk le a bőrről.

Ez a fajta tetoválás néhány nap alatt magától lekopik, de ha elrontjuk vagy nem tetszik a végeredmény, olajos vattával letörölhető.

Otthon is készíthetünk ilyen tetkót. Válasszunk olyan papírt, amely kevésbé szívja be a mintát, de megmarad rajta a zselétoll tintája. Keressünk egy mintát ami tetszik, nyomtassuk ki a fentebb írt papírra, majd vágjuk lazán körbe (vagyis nem a minta mentén, hanem kis ráhagyással). Végül rajzoljuk át a vonalakat zselétollal, többször, hogy egy kis fölös tintamennyiség maradjon a papíron. Nyomjuk a kiválasztott helyre, majd a papír hátulját finoman nedvesítsük meg szivaccsal. Alaposan simítsd rá a papírt a bőrre, majd húzzuk le.

Vigyázz, mert ez a házi tetoválás nagyon érzékeny, könnyen elmaszatolódik és letörlődik. Ha a tartósságát növelni akarod, esetleg tégy rá egy leheletnyi hajlakkot, de vigyázz, hogy ne nagyon moss kezet amíg meg akarod tartani a tetkót és ne is dörzsöld sehova az érintett bőrfelületet!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}