A megunhatatlan francia

De miért francia?
A francia körömlakkfestés hasonlatos ahhoz a sokat emlegetett “kis feketéhez”, ami egyetlen nő szépészeti arzenáljából sem hiányozhat. Természetes vonalai és egyszerűsége soha nem megy ki a divatból, számtalan változata minden szetthez alkalmassá teszi.

Eredete a régmúlt homályába vész, az első ismert történet Sitté doktor, a párizsi "szépész" sztorija, aki a vendégei manikűrjét a természet adta vonások felerősítésével alakította ki. Rózsafa-pálcát és olajakat alkalmazott a köröm színeinek (a körömágy rózsaszínjének és a körömvégek fehérségének) hangsúlyozására. A kereskedelemben elterjedt nézet szerint a körömlakkozással előállított francia festés atyja Jeff Pink, az Orly alapítója volt.

 

A természetesség szimbóluma

A francia manikűr a műköröm készítés területén is óriási jelentőséggel bír. A természetes színösszeállítás – rózsaszín vagy bézs alapozás mellett hófehér körömívek. A természetesség hívei, illetve akik csak a köröm erősítése végett választják a műkörömépítést, a leggyakrabban ezt választják. Minden formában és méretben jól mutat, azonban ez a verzió.
Gyakori, hogy a francia lakkozást valamilyen “csavar” beépítésével készíti el a műkörmös: egyetlen kristály egyetlen körmön, a körömvonalon végigvezetett ezüst színű gyöngysor, a  körömvonal kirakása víztiszta strasszokkal ünnepélyessé teszi a manikűrt.

Lábápolás
A kép csak illusztráció

És a merészebb változatok

A műkörömépítés nyitott igazán széles teret a francia manikűr számtalan változatának létrejöttéhez. Ha körömminta-oldalakat böngészünk, láthatjuk, hogy a legtöbb minta alapja valamilyen színes francia manikűr, és erre jönnek rá az extrém vagy visszafogottabb díszítések.

A színes francia minta lehet természetes alapú köröm színes körömvéggel, egyszínű fényes köröm matt körömvéggel (vagy fordítva), kétféle színnel festett körömágy és körömív. Tulajdonképpen még az ombre festést is a francia egyik változatának tekinthetjük.

A francia festés különleges példája a valamilyen színű körömágyhoz kialakított csillámos körömvég, vagy amikor a körömvég gyöngyökkel, kristályokkal van kirakva, esetleg csipke, fólia vagy más rátét díszíti.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}