A műköröm három pozitív hatása

A műköröm sokak számára egy teljesen fölösleges hóbort, sőt előszeretettel hangoztatják azok, akik nem hívei ennek a megoldásnak, hogy számos negatív hatása van, különösen, ami a valódi körmöket illeti.
Ezek a negatívumok nagyrészt tévhitek, amik valamiért nagyon erősen benne maradtak a köztudatban. Jellemzően azok terjesztik őket, akiknek még nem volt műkörmük, és félnek tőle, illetve olyanok, akik nem a megfelelő körmöst választották, és emiatt jártak pórul.
 
A műköröm ugyanakkor nem teszi tönkre a körmöket. Ha megfelelően van felrakva, és minőségi alapanyagokat használunk ehhez a művelethez, nem lehet probléma. Sőt, még olyan pozitív hatásai is lehetnek, amik kifejezetten jót tesznek a körmöknek.


 
Leszoktat a körömrágásról
 
Nagyon sok embernek van meg az a rossz szokása, hogy rágja a körmét. Erről nagyon nehéz leszokni, és pusztán akarattal sokaknak nem is sikerül. A műköröm ugyanakkor remek eszköz arra, hogy felhagyjunk ezzel a szokással, ugyanis teljesen más érzés rágni, mint a saját körmünket, más a szerkezete, a vastagsága, érezni lehet, hogy egy idegen anyag, ezért inkább egy idő után nem is próbálkozunk vele. Miután pedig a szokást sikerült elhagyni, akár a saját körmünket is megnöveszthetjük – hacsak nem váltunk műkörömfüggővé.
 
Megnőhet alatta a köröm
 
Vannak emberek, akiknek nagyon nehezen nő meg hosszúra a körmük. Ennek oka lehet vitaminhiány, az azonban időbe telik, míg a vitaminraktárakat sikerül annyira feltölteni, hogy a körmünket gond nélkül meg tudjuk növeszteni. Amíg a köröm megerősödik, és a vitaminraktárak feltöltődnek, a műköröm megvédi az alatta lévő körmünket, így nem kell attól félni, hogy folyamatosan le fog törni.
 
Elfedi a csúnya hibákat
 
Köröm betegségei olykor nem nyújtanak túl szép látványt, és érthető, hogy aki érintett, próbálja elrejteni a gyógyulásig a csúnya körmöket. A legegyszerűbb ezt műkörömmel megtenni, ugyanis a műköröm alatt zavartalanul gyógyulhat a saját körmünk – természetesen a megfelelő gyógykezelést alkalmazva. Tévhit, hogy a köröm nem tud gyógyulni és lélegezni a műköröm alatt. Lélegeznie nem is kell, hiszen elhalt szaruréteg, gyógyulni viszont kitűnően tud.
 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}