A nyár megviselte a körmeidet - megérdemelnek egy nagygenerált!

A nyár alapvetően csodálatos időszak, és az emberek többsége nagyon szokta várni a nyaralást, vakációt, vagy csak egy-egy nap strandon pihenést. Tudni kell azonban, hogy a testünket megviselheti a nagy meleg, és nem utolsósorban az erős napsugárzás. Ennek egyik jele, hogy például a hajunk és a körmünk kiszárad, töredezik.
Mivel már nyár vége van, nyilvánvalóan a megelőző tevékenységeknek késő, pedig az a legjobb, ha erre már előre gondolunk, és megtesszük a szükséges óvintézkedéseket, extra ápolást. Utólag sem felesleges azonban elvégezni néhány körömerősítő, körömápoló kezelést, mert sokszor ez is rengeteget számít a körmök állapotának megóvása érdekében.
 
Lehet körmösnél, vagy otthon
 
Ha a körmeidnek alapvetően nincs is baja, de látod, hogy azért nem tündökölnek a legszebb fényükben, egy kis extra törődés nem árthat nekik. Ez jelentheti azt, hogy elballagsz a körmöshöz, és kérsz egy hiperszuper körömápoló kezelést, mint amilyen például a japán manikűr, ami hosszantartó eredményt ad, és intenzíven ápolja a körmeidet, megelőzve ezzel, hogy kiszáradjanak, letöredezzenek, mindemellett még erősebb is teszi őket.


 
Ha nem szeretnél körmöshöz menni, természetesen magadnak is megcsinálhatod a körömápolási rituálédat, viszont nem árt, ha ebben az időszakban egy kicsit nagyobb figyelmet fordítasz rá. Egy kis extra kényeztetés jól fog jönni a körmeidnek a szokásos intézkedéseken kívül, hidd el, meg fogják hálálni.
 
Mit is kellene csinálni ilyenkor?
 
Az alapos ápolásnak része a felesleges bőr eltávolítása, körmök szép formássá reszelése és polírozása, az ápoló krém felvitele, esetleg ápoló körömlakkot is használhatsz egy pár napig, hogy még jobban erősítsd a hatást. Amennyiben megvannak hozzá a megfelelő eszközeid, otthon is alkalmazhatod a japán manikűrt, ami, a méhpempőnek hála, tényleg egy nagyon intenzív hidratálást nyújt a körmeidnek.


 
A hidratálástól függetlenül azért természetesen a díszítést sem kell kihagyni, nyugodtan alkalmazhatod a szokásos körömdíszítési eljárásaidat, legyen az műköröm, gél lakk, vagy sima körömlakkozás. Ezek ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem károsítják a körmödet, így a megfelelő ápolás után nyugodt lélekkel felrakhatod bármelyiket, attól még nem fogja értelmét veszteni a körömerősítés, amit előtte csináltál.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}