A rövid köröm festése 2.

Milyen mintákat tegyünk a rövid körömre? Nagyon nagy divat a teli szín-flekk a rövid körmökön, ami igazán élénk színekkel mutat jól

Természetesen akinek az tetszik, választhat halványabb árnyalatokat is, de az igazi, vagány hatás pl. vérpirossal, feketével, pinkkel stb. érvényesül. Nagyon szépen érvényesülnek a rövid körmökön a különféle strukturális lakkok: a csillámos, gyöngyházas, homok-, matt-, rágógumi-, bársony- és ki tudja még milyen felszínt kiadó speciális termékek.

Piros-fekete lakkzselés köröm strasszokkalHa unalmasnak találjuk az egyszínű felületeket, bátran alkalmazzunk kisebb mintákat: pöttyözést, csíkozást, apróbb rátétek közül egyet-egyet. Kiváló ötlet a 4+1 és a 3+2 felosztás alkalmazása is. Rövid körmökön nagyon vagányul mutat, ha a 4+1 felosztásban pl. a gyűrűs ujjunkat kirakjuk strasszokkal vagy apró szegecsekkel.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a pöttyözés szélesíti a körmöket, ahogy a keresztirányú csíkozás is, míg a hosszanti csíkozás nyújt. Ezekkel az optikai trükkökkel picit változtathatunk a körmeink alakján, ha nem vagyunk megelégedve.

A következő lépcsőfok a komolyabb mintázás, azaz olyan díszítések alkalmazása, amelyek nagyobb felületet foglalnak el, vagy ismétlődnek (pl. inda).

Nagyon szépen mutatnak a rövidke körmökön is a csipke és rácsminták (itt is kiváló ötlet a most nagyon divatos felosztás az ujjak eltérő festésében). Olyan mintánál, amelyik alkalmas rá, a felosztást úgy is alkalmazhatjuk, hogy 3 körmön pozitívban, kettőn pedig negatívban visszük fel.

Rövid körmökön is jól mutat a negative space. Ennek a mintának a jellegzetességéből adódik, hogy nem érdemes túlságosan finom mintázatot választani, mert elsikkadnak a „space”-k. Nagyon laza és vagány az a NS alapdarab, amikor csak a holdat festjük ki valamilyen színnel, a többi felület teljesen festetlen marad.

Ami az absztrakt mintákat illeti, a water marble, a különféle fröcskölős technikák (ezekről bővebben jövő héten) szintén nagyon vagányul mutatnak a rövid körmökön. Vannak bizonyos figuratív minták is, amelyek rövid körmökön jobban mutatnak. A cippzár (melyet könnyen el tudsz készíteni ezzel a cippzáros köröm matricával), a különféle mikulásos, állatkás, gyümölcsös stb. kézi festésű és matricás díszítések is nagyon mutatósak.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}