A szép köröm az ápoltság része – te adsz a körmeidre?

Az ápoltság meglehetősen tág fogalom, nagyon sok dolog határozza meg, hogy mennyire tekintünk valakit ápoltnak. A tisztaság persze alap, és az öltözék is nagymértékben meghatározza az összképet, azonban ma már egyre inkább figyelünk a részletekre is, amik korábban talán lényegtelennek tűntek.
Ilyen részlet például a köröm, amire már sokan odafigyelnek – nem véletlen, hogy a nők körében virágzik a körömbiznisz, és sokaknak fontos, hogy a körmük szép legyen.
 
Mindegy milyen, csak ápolt legyen
 
A szép köröm persze mindenkinek mást jelent, teljesen eltérő az emberek ízlése abban a tekintetben, hogy milyen mértékű díszítettséget preferálnak, illetve szeretik-e egyáltalán a díszítettséget, vagy pedig természetes hatásra törekszenek. Igazából ez a része teljesen mindegy, mindenkinek az egyéni ízlése határozza meg, hogy pontosan milyenek a körmei. A lényeg, hogy látszódjon, hogy bizony fordítunk figyelmet és energiát rájuk.


 
Csinálhatjuk magunk is
 
Az ápolt körmök eléréséhez persze nem feltétlenül szükséges körmöshöz járni, magunk is meg tudjuk tenni azokat a lépéseket, amik szükségesek, hogy szép és erős körmöket kapjunk. Egy-két alkalommal kezdetben nem árt mégis elmenni szakemberhez, hogy lássuk a megfelelő lépéseket. Videóból is meg lehet tanulni az internetről, de talán egyszerűbb, ha élőben látjuk, mit is kell csinálnunk, és hogyan. Ezt követően már képesek leszünk magunk is a körmünk ápolására, csak a megfelelő eszközöket kell beszerezni hozzá.
 
A férfiakra is vonatkozik
 
Bár a körömápolást nagyrészt a nők elfoglaltságának tulajdonítjuk, az az igazság, hogy a férfiaknak sem kéne félvállról venniük ezt a kérdést. Persze számukra a körömápolás egy kicsit mást jelent, hiszen ők nyilvánvalóan nem fognak színesre lakkozott körmökkel, vagy hosszú műkörmökkel pompázni. Az ápoltság ugyanakkor fontos, tehát a körmök megfelelő méretűre vágása, tisztántartása, reszelése a férfiaknak is ajánlott, ha fontos számukra a megjelenésük.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}